Home / aantal stemgerechtigden in dalfsen flink gestegen ommen iets omhoog

aantal stemgerechtigden in dalfsen flink gestegen ommen iets omhoog

In totaal mogen 21.610 Dalfsenaren op 15 maart hun stem uitbrengen. Dat is 3,3% meer dan vierenhalf jaar geleden, toen 20.920 stembiljetten naar Dalfsen verstuurd werden. In de gemeente Ommen steeg het aantal stemgerechtigden van 13.420 naar 13.470, een toename van slechts 0,3%. Bij Tweede Kamerverkiezingen mag iedereen stemmen die 18 jaar of ouder is en daarnaast de Nederlandse nationaliteit bezit.

Het forse verschil tussen de stijgingen in Dalfsen en Ommen zit hem in de ontwikkeling van de inwonersaantallen en de leeftijdsverdeling van de bevolking. Het inwonersaantal van Dalfsen steeg de laatste jaren sneller dan dat van Ommen en bovendien wonen in Dalfsen relatief gezien meer jongeren.

Op landelijke schaal is het aantal stemgerechtigden gestegen met zo’n 0,5%.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.