aanleg glasvezel in buitengebied vechtdal gaat door

  Met de start van nieuwe glasvezelcampagnes maakt het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) een belangrijke stap voorwaarts om uiteindelijk álle adressen in het buitengebied van Nederland toegang te bieden tot snel internet. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf: “We zijn blij dat we onder andere in het Vechtdal van start kunnen gaan met een glasvezelcampagne. Voor de bewoners van Ommen, Dalfsen, Nieuwleusen en een klein gedeelte van Zwolle is dit natuurlijk fantastisch nieuws. We kijken er naar uit om samen met de gemeenten en de bewonersgroep Vechtdal Breedband de campagne in gang te zetten.”

  Gerrit-Jan Hagedoorn, voorzitter van bewonersgroep Vechtdal Breedband reageert blij: “Het kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan. We staan al een jaar in de startblokken en eindelijk wordt de regio Vechtdal voorzien van een glasvezelnetwerk. Vorig jaar was het uitstel een bittere pil, maar het is nu zaak dat we de handen ineen slaan om dit jaar ervoor te zorgen dat we de benodigde 50 procent aanmeldingen behalen.”

  Aanbieders en kosten
  Bewoners en bedrijven kunnen kiezen uit de diensten van meerdere dienstenaanbieders. Voorafgaand aan de campagne is bekend welke dit zijn. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder, betalen bewoners ook een aansluitbedrag om de glasvezel aan te leggen naar de woning. De aansluitkosten worden aangeboden in twee betalingsvarianten: maandelijks een bedrag van 12,50 euro óf eenmalig 1.600 euro zonder maandelijkse kosten. Het aanbod geldt voor alle adressen in het buitengebied zonder coaxaansluiting.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.