Home / zaak dutch global investments uit ommen in mei verder

zaak dutch global investments uit ommen in mei verder

Dat meldt RTV Oost.

Volgens de advocaat van de 70-jarige is de man niet in staat om te verschijnen, de man zou er psychisch helemaal doorheen zitten. De rechtbank laat nu onderzoeken of de man daardoor ook niet begrijpt waar de zaak over gaat. Mocht dat zo zijn, dan bestaat de kans dat hij niet wordt vervolgd.

Het bedrijf Dutch Global Investments beloofde beleggers een gegarandeerd rendement van 6 tot 15 procent door te investeren in Duits vastgoed. Potentiële beleggers werd voorgehouden dat onroerend goed rechtstreeks van de bank werd gekocht tegen flink gereduceerde prijzen.

Na renovatie zouden de panden met flinke winsten worden doorverkocht. In de praktijk pakte dat anders uit; beleggers konden fluiten naar de ruim 3 miljoen euro die ze hadden ingelegd. Het bedrijf van de vader en zoon ging in 2010 failliet.

Ruim dertig benadeelden kwamen vandaag voor niets naar de rechtbank in Almelo. De rechters waren niet blij met de afwezigheid van de verdachten en het late verzoek om een onderzoek naar de depressie van de hoofdverdachte.

“De rechtbank betreurt dat enorm, zeker met het oog op het feit dat er zoveel benadeelden naar de zitting zijn gekomen”, aldus één van de rechters. “Maar we zijn nou eenmaal geen deskundigen op het gebied van psychiatrie en dus kunnen we niet anders dan de zaak aanhouden.”

Op 22 mei gaat de zaak verder. De advocaten van de verdachten kregen van de rechtbank op het hart gedrukt dat vader en zoon dan op zitting moeten verschijnen.

Lees ook

Sociale moestuin bij Lindehoeve heeft niet over belangstelling te klagen

DALFSEN – “Altijd al eens je eigen groente en fruit willen verbouwen? Op het terrein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.