Home / week van gebed in de gemeente dalfsen

week van gebed in de gemeente dalfsen

De week begint op zaterdagavond 14 januari om 19.00 uur met een oecumenische viering in de RK Kerk te Dalfsen. Het is de inleiding op de Week van gebed voor eenheid van Christenen. De dienst, waarin ds. Anco Tol en pastoraal werker Marga Klein Overeem voorgaan, heeft als thema ‘Jouw hand, mijn glimlach’. Met dit thema van een uitgestoken hand willen de kerken de onderlinge verbondenheid tot uitdrukking brengen. Het landelijke thema is dit jaar aangereikt en voorbereid door de Duitse Kerken. Muzikale medewerking wordt verleend door het RK Herenkoor uit Dalfsen. De collecte is bestemd voor de voedselbank.

Deze dienst is de start van de oecumenische week van Gebed voor de Eenheid. MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland werkten nauw samen bij het samenstellen van het materiaal voor de Week van Gebed. Ook in Dalfsen hoopt de plaatselijke Raad van Kerken dat er een groeiende eenheid tussen christenen en de kerken ontstaat.

Ook dit jaar zijn er vieringen en/of gebedsbijeenkomsten in de diverse kerken die meedoen. Op maandag 16 januari in de Ned. Geref. Kerk (verzorgd door de Vechtstroom Gemeente), op dinsdag 17 januari in de Ned. Geref. Kerk, op woensdag 18 januari in de RK Kerk te Hoonhorst, op donderdag 19 januari in de Grote Kerk te Dalfsen, en op vrijdag 20 januari in het Kruispunt te Dalfsen. Alle vieringen beginnen om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.