Home / voorbeschouwing marienberg sportclub lemele

voorbeschouwing marienberg sportclub lemele

Welgeteld 1 punt werd er behaald uit de reeds dertien gespeelde competitiewedstrijden.

Dat is niet bijster veel….Jansen zal desondanks met enig vertrouwen afreizen naar Mariënberg want het ene puntje werd notabene behaald in de seizoensouverture tegen de roodzwarten.

Destijds werd het punt in Lemele begroet als ware het de zilvervloot was binnengevaren.

Man, man, man hoe blij kun je zijn met een puntendeling. Nu, 12 wedstrijden verder, was de vreugde-explosie destijds goed te verklaren. Verder viel er namelijk niets te juichen….Waarvan Akte!

Na een valse start hebben wij de wind redelijk in de zeilen. Al gingen wij wel met een kater de winterstop in. De laatste wedstrijd werd kinderlijk eenvoudig verloren bij de studenten in Enschede.

Laat het een wijze les zijn voor trainer Hans Pullen en zijn manschappen.

Dat niets vanzelfsprekend is en dat het zo maar mis kan gaan tegen laagvlieger Lemele die ineens na de winterstop wel gaat stijgen en aan een indrukwekkende act van Houdini gaat werken. .

Het enige wat Lemele namelijk nu nog kan redden zijn het sprokkelen van punten, heel veel punten.

Want RKSV en Rijssen Vooruit noteerden al 9 punten uit 13 wedstrijden.

Niets is onmogelijk maar dan moet alles wel anders gaan dan vorig jaar.

Gelukkig hebben wij met Lemele een appeltje of 12 te schillen. Zowel binnen als buiten de witte gekalkte lijnen moeten wij de blauwwitten meteen gaan aftroeven.

D’r op en D’r over….Ditmaal geen genade of een ontsnappingsroute bieden voor een ploeg die niet zal barsten van het zelfvertrouwen. Het is zaak dat wij meteen vanaf half drie potten gaan breken.

Van onderschatting mag geen sprake zijn. Lemele zal alles in de strijd gooien, fysieke duels niet schuwen en het scenario ‘vrouw en kinderen’ tot in puntjes acteren.

Ze gaan niet voor een Oscar of een gouden kalf. Neuh, niet echt….Het zal morgen niet sprankelen op het Westerpark. Als wij na 90 minuten maar aan de goede kant van de score zetten.

Door de winterse omstandigheden en het spelen van het prestigieuze Protos Weering toernooi is er niet veel geoefend door de Mariënbergers.

Het laatste oefenduel tegen ZZVV uit Zuidwolde werd gewonnen, dat moet de burger moed geven.

Bovendien wil de vertrekkende trainer Pullen natuurlijk met een prijs in stijl afscheid nemen in de vorm van een periodetitel.

Want als wij alle plussen en minnen tegen elkaar wegstrepen komen wij net tekort om mee te doen om de hoofdprijs, of toch niet….??

Die eer lijkt weggelegd te zijn voor Voorwaarts, Oranje Nassau of Bergentheim. Maar wie weet dat wij de lachende vierde worden. Vooralsnog zijn we afgehaakt in de titelrace en voor een plek in de top drie. Dan maar the best of the rest worden. Dat mag ook, een toetje smaakt ons altijd.

Gewoon onze wedstrijdjes blijven winnen en als dat niet lukt dan maar proberen te gaan voor een puntendeling.

Dan is het noodzakelijk om bij de hervatting van de competitie goed beslagen ten ijs te komen.

De volle focus en concentratie. Rendementen uit het verleden niet heilig verklaren en volle bak beginnen tegen het geplaagde Lemele.

Nu laten zien wat wij op 3 september 2016 vergaten, namelijk winnen……

Ons niet storen aan (rand)zaken waar wij toch geen invloed op uit kunnen oefenen.

Gewoon binnen de lijnen meteen het verschil proberen te maken. De aanvoer naar de spitsen Hofsink en Plaggenmarsch mag nooit droog komen te staan.

Wij moeten ze meteen bij de lurven en bij de kladden pakken. Thuis moeten we laten zien dat wij de baas zijn en niet 11 blauwwitte spelers en een vlaggende vlaggert aan de zijlijn.

Ik gok op een ouderwetse 3-1 zege. Ik geloof in dit Mariënberg. De tweede helft van de competitie gaan wij vriend en vijand verbazen…..Wat ik oe brom! Veule wille! 

Lees ook

Leon Stolte neemt zesde en zevende plaats mee uit Duitsland

NIEUWLEUSEN – Aan de twee races in het Duitse Oschersleben om het IDC Supersport 600 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.