Home / vechtdal breed nieuwe regionale omroep

vechtdal breed nieuwe regionale omroep

Mede door de steun van de besturen van de vier gemeenten is het verzoek om met deze partijen samen te werken in een kleinere regio gehonoreerd en is de omroep regio ‘Vechtdal Breed’ geaccepteerd.

Op dit moment wordt er gekeken naar de kansen die de samenwerking gaat bieden. Zo zullen de programma’s van de drie omroepen – waar mogelijk – worden geharmoniseerd, waarbij maximale uitwisseling en samenvoeging zal plaats vinden.

Natuurlijk houdt iedere lokale omroep de eigen uitzendingen die gericht zijn op het lokale publiek. Door de krachtenbundeling zal in de loop van 2017 merkbaar moeten worden dat er nog meer actueel lokaal en regionaal nieuws beschikbaar is op de websites, de sociale media en op radio en TV. Ook worden er gezamenlijke programma’s ontwikkeld. De eerste samenwerking tussen de verschillende omroepen concentreert zich op de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart a.s.

“De snelheid waarmee deze samenwerking tot stand is gekomen, heeft ook te maken met de ‘klik’ die er tussen de verschillende besturen was”, aldus Gert de Jong, voorzitter van NOOS. “We hebben allemaal een praktische instelling en hetzelfde doel voor ogen, dus dat geeft alle vertrouwen in het slagen van de samenwerking onder de naam Vechtdal Breed’’. 

Lees ook

Politiek verwoord: Het recht van de snelste

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.