Home / uit hei en dennen spiegelbeeld

uit hei en dennen spiegelbeeld

Ach, wisten we op 18 jarige leeftijd maar hoe fraai we waren. Zou dat ook voor deze generatie jongeren zo zijn? Hoe zou het zijn om stokoud te starten en uit te kijken naar het begin. Met al de ervaring en wetenschap van die tijd. Je begint dus niet als boreling, maar als grijsaard. In een bed en rolstoel. Je wordt vertroeteld door kinderen en kleinkinderen, die af en toe met je gaan toeren en je lekker laten praten over die goede jonge tijd. Daarna ben je gepensioneerd en geniet met je 3e. man/vrouw van alle cruises en reizen en het saaie nietsdoen. O jee, je wordt nu 70 en gaat het arbeidsproces in. Dus ergens waar je geen kwaad kunt doen, want je grijze cellen zijn inmiddels wat gereduceerd. Maar, tegen je 60ste heb je je opgewerkt tot hoofd archief bij de VU en houd je je bezig met het archiveren van larven van eendagsvlinders. Die baan kun je op je slofjes verrichten. Je krijgt een relatie met een biologiestudente.

O jee, nu komt het er op aan, je bent tussen 40 en 50 en in de kracht van je leven. Al je studies hebben je tot hoofd faculteit biologie bij de VU gemaakt. O je verdiept je met je studenten zo in het intieme leven van de pissebed. Je krijgt vele studenten en leden van de Rotary slaperig, want je bent uiterst bedreven in het oeverloos gezever over die kleine viezerik. Je vriendenkring wordt met de dag kleiner, je werk is helaas ook je hobbie.   

Daarna studeer je en kiest een richting waar je je levenslang in kunt verdiepen. Biologie, saaier dan saai, maar je gaat daarin zeker excellereren, misschien haal je een dr. titel. Daarna het gymnasium,  basisschool en tenslotte ben je kleuter, peuter en boreling. Toch maar niet hè?????

Antoinette

Lees ook

Na 20 jaar afwezigheid weer een USV vrouwen 1

NIEUWLEUSEN – Na een periode van 20 jaar afwezigheid staat er komend seizoen voor USV …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.