uit hei en dennen einde jaar beslommeringen

  Vannacht lag ik lang wakker over mijn houding ten aanzien van dierbaren, die zo bijzonder met zichzelf zijn ingenomen. Ik krijg er steeds meer moeite mee en vraag me af hoe ik dat kan veranderen zonder hen te verliezen. Laat me beginnen met de verwondering over mensen die zich zelf heftig op de voorgrond stellen. Meestal op luide toon en zonder komma’s. Is het een boeiend relaas? Zelden. Een lange één akte over muizenissen, gelardeerd met grote uithalen, geschater en details van details. “O,ik ben zo’n gek mens”, komt vaak voor. En waarom zeg ik dan niet “JA, wat fijn dat je het zelf zegt”. Maar nee hoor, ik glimlach wat en luister naar lange gierende uithalen die de anekdote moeten versterken.

  Inmiddels ben ik boos op mezelf, omdat ik niet duidelijk en oprecht zeg “kun je ook normaal doen. Je verhaal is onnozel, geeft je eigen zelfgenoegzaamheid aan en verveelt me al anderhalf uur”. Ik zit me ondertussen te verbijten, omdat ik hen ook nog eens bewonder om de moed een mens zo te vervelen met overdreven gebaren, lachjes en eigendunk. Ik heb het eens voorgelegd aan een enorm wijze vriendin. Zij doorziet dan de eenzaamheid van de luidruchtige persoon, die weinig beleeft en het moet hebben van geromantiseerde dramatiek. Zij beheerst ook de tactiek om de monoloog een ommekeer te geven. Dus, waar erger ik me het meeste aan? Mijzelf natuurlijk. Ik kan toch tactvol een ommezwaai aan de één akte geven. Na vijf minuten roepen, dat je geluiden hoort van de wasautomaat die door de bijkeuken walst. Maar dan weet je al, zij heeft dat OOK al vaker meegemaakt en dan moet je 20 minuten horen hoe buitengemeen slim ze dit euvel heeft opgelost.

  Dit waren zo mijn gedachten tijdens een tobberige nacht. Ik neem mij voor om vanaf 2017 duidelijk te zijn naar hen, die mij uitkiezen om luidruchtig, breedsprakig en gier lachend hun muizenissen op te dringen. Duidelijk hè!

  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.