Home / tennis club ommen viert 60 jarig bestaan in 2017

tennis club ommen viert 60 jarig bestaan in 2017

Op 14 juni 1957 werd de TCO officieel opgericht. Toen nog met 25 leden, maar geleidelijk aan liep dit op tot circa 100 leden. De vereniging beschikte slechts over één baan, die van hotel Paping werd gehuurd.

Rotbrink
In 1975/1976 kwam de grote ommekeer en kon een nieuwe tennisaccommodatie op het sportpark Rotbrink in gebruik worden genomen. Het tennispark bestond uit vier gravelbanen, een fraai paviljoen met was- en kleedgelegenheid en een oefenkooi.

Er ontstond grote animo om te tennissen en het ledental verviervoudigde in enkele jaren. In 1979 werden nog eens vijf nieuwe gravelbanen in gebruik genomen. De laatste ingrijpende verbetering is de uitbreiding van de verlichting geweest, zodat men tot in de donkerste uurtjes kon tennissen.

Nieuw complex
In het begin van deze eeuw gaf de gemeente Ommen aan dat zij sportpark Rotbrink nodig had voor de aanleg van een bedrijvenpark. Alle sportverenigingen werden verplaatst naar sportcomplex ‘Westbroek’. Vanaf november 2008 is het nieuwe tennispark in gebruik genomen met “all weather”-banen, zodat het hele jaar getennist kan worden.

Op dit moment zit het ledental van TCO op 220 en wil de club weer verder groeien. Met die leden wil de club haar 60-jarig bestaan graag vieren. Het jubileumjaar begint met de nieuwjaarsreceptie op 6 januari.

Activiteiten
Maar er staan meer activiteiten op de rol, te weten: een stamppot avond voor alle vrijwilligers, het toss-toernooi voor alle leden, een jeugdtoernooi, een Pinkstertoernooi, demonstratiewedstrijden van rolstoel- en beachtennis, het ‘ladies only’-toernooi, het Herfstbladtoernooi en tot slot nog het Oliebollentoernooi.

Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken of een balletje mee te slaan in dit jubileumjaar.

Lees ook

Jeugdspelers TCO krijgen nieuwe clubshirts

OMMEN – Afgelopen week ontvingen alle jeugdspelers van TCO een nieuw clubshirt. De shirts worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.