Home / praktijkschool de maat in ommen houdt open dag

praktijkschool de maat in ommen houdt open dag

Op De Maat leren en oefenen de leerlingen  die vaardigheden waar ze in het verdere leven veel aan hebben.  De school is praktijkgericht en doordat het een kleine school is kennen wij alle leerlingen. De begeleiding is zeer persoonlijk, wij vragen aan jou wat je nodig hebt.

Het vinden van werk is belangrijk voor kansen in de toekomst. Werk betekent een goede besteding van de dag, het omgaan met collega’s en natuurlijk ook het verdienen van een salaris. Wij bereiden de leerlingen voor op een baan en helpen met het vinden van een geschikte arbeidsplek.

Het werken wordt geoefend in een speciaal daarvoor gebouwd Arbeids Training Centrum. Het centrum staat vol met machines, gereedschappen en materialen: van heftruck tot tractor, van lasapparaat tot kloofmachine. Onder begeleiding van deskundige instructeurs kun je hier landelijk erkende certificaten halen.

Daarnaast lopen de leerlingen veel stage. Ze kunnen een richting kiezen die past bij hun voorkeur en het beroep dat ze later willen gaan doen.
De Maat helpt zoeken naar een baan en heel vaak lukt dat. In 2016 kwam meer dan 95 %  van de leerlingen via de school op een passende werkplek.

Naast werken en wonen heeft iedereen ook vrije tijd. De Maat helpt de leerlingen bij  het goed invullen van de vrije tijd: wat past bij de leerling en wat vindt hij/zij leuk?

Sporten, het hebben van een huisdier, knutselen, creatief zijn? Op De Maat maak je kennis met deze activiteiten en vaak hou je er een heel leuke hobby aan over.

Wil je het zelf zien?
De ‘Open Dag’ is een prachtige kans om kennis te maken met het Praktijkonderwijs. Neem je ouders maar mee. Opa’s, oma’s en je vrienden zijn ook van harte welkom! Wij laten jullie de school graag zien.

Iedereen is welkom op woensdag 25 januari: Van 15.30 – 17.30 uur en van 19.00 – 21.00 uur. Baron van Fridaghstraat 137, in Ommen.

Lees ook

Raad & Recht biedt gratis hulp bij jaarlijkse belastingaangifte

(Advertorial) OMMEN – Het Belastingteam van Raad en Recht biedt ook dit jaar weer gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.