poll gaat het jeugdvoetbal vooruit

  Kinderen van 7 tot 12 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams. “Daardoor komen ze vaker aan de bal komen en kunnen ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren”, stelt de bond. Ingooien wordt vervangen door ‘indribbelen’. En dat maakt het leuker. En je wordt er beter van, aldus de KNVB. Ook wordt de scheidsrechter vervangen door een zogenaamde ‘spelbegeleider’.

  Er volgden positieve reacties op de plannen – ‘We krijgen allemaal kleine Messi’s – maar er was ook kritiek. Bijvoorbeeld van Bert van Marwijk en Henk ten Cate. Laatstgenoemde ziet in grote partijen veel waarde. “Omdat die het fysieke gedeelte van een wedstrijd kunnen benaderen.” Kleine partijtjes zijn wel belangrijk voor op de training, vindt hij.

  Wij zijn benieuwd hoe er in onze regio wordt gedacht over de ommezwaai. Daarom luidt onze poll deze week: ‘De nieuwe regels voor jeugdvoetbal zijn een verbetering’. Stemmen kan hier:

  [poll id=160]

  Weercode
  Afgelopen week stond de poll in het teken van weercodes. Die worden te vaak afgegeven, stelden we. Daar was een kleine meerderheid het mee eens.

  Er wordt te vaak een weercode afgegeven
  Eens: 62,7%
  Oneens: 37,3%

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.