ondersteuning mantelzorgers in dalfsen wat verandert er

  Respijtzorg en informele zorg, waaronder de inzet van de zorgvrijwilligers, wordt ingevuld door Stichting Evenmens (voorheen Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel) onder verantwoording van de welzijnsorganisaties. Lucia Wolters en Janny Velthuis, beiden al actief en bekend in onze gemeente, zetten deze taken voort. Naast de informele zorgondersteuning bieden zij in 2017 ook individuele mantelzorgondersteuning. Per 1 februari wordt het nieuwe mantelzorgteam versterkt door Ilja Bomers, de mantelzorgmakelaar. Zij zal zich naast mantelzorgondersteuning, richten op de invulling van het mantelzorgbeleid, het ontwikkelen van nieuwe vormen van respijtzorg, scholing en training. Daarnaast ondersteunt zij  ‘mantelzorgvriendelijke’ werkgevers, en ontwikkelt projecten en activiteiten waarbij intensieve samenwerking is met zorgbieders, het welzijnswerk en organisaties die actief zijn op het gebied van mantelzorg om te komen tot een goed ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers in onze gemeente. De bestaande lokale activiteiten zoals o.a. het Alzheimer Café worden voortgezet .

  De ondersteuning die mantelzorgers momenteel van Carinova Steunpunt Mantelzorg ontvangen, blijft doorlopen tot uiterlijk 1 juli 2017, waarbij de huidige lopende ondersteuning door de mantelzorgconsulent van Carinova zelf wordt afgerond. De huidige cliënten van Carinova en alle samenwerkingspartners worden schriftelijk en/of persoonlijk hierover nader geïnformeerd.De betrokken organisaties zullen hun uiterste best doen voor een zorgvuldige overdracht van alle werkzaamheden.

  Nieuwe aanmeldingen en activiteiten worden vanaf 1 januari 2017 door het mantelzorgteam opgepakt. De gehele mantelzorgondersteuning wordt gecoördineerd door welzijnscoördinator Irma Hegeman.Voor meer informatie, (hulp) en ondersteuningsvragen en/of aanmeldingen kunt u contact met Irma opnemen.  

  Telefoon:  0572-372882  of 06-19218070. Email: info@swolemelerveld.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.