Home / ommen wacht een groots sportgala

ommen wacht een groots sportgala

Op woensdag 25 januari 2017 vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur) is theater Carrousel het podium voor het jaarlijkse Sportgala, waar de titels en de prijzen worden toegekend en uitgereikt. Via de website www.sportverkiezingommen.nl kon vanaf begin december worden gestemd op de sporters en sportploeg die in 2016 indruk hadden gemaakt. Met als hamvraag, wie worden de opvolgers van Energy Ommen, Nick Marsman, Sharon Hendriks, Pascal Dankelman en IJsvereniging De Doorloper.

De genomineerden

De genomineerden in de categorie sportman: atleet Nick Marsman mag zijn titel verdedigen en krijgt concurrentie van wielrenner Peter Lenderink en zwemmer Michael Bolk.

In de categorie sportvrouw gaat Sharon Hendriks misschien op herhaling, maar moet dan afrekenen met atlete Yvonne Meijer en fietscrosser Iris van der Linde.  

Als sportploeg van 2016 zijn genomineerd: FCC de Bissinghcrossers, de turnsters van Energy Gym, die maar wat graag de titel op zak willen houden en het acrogymduo Romy en Serena Holtvluwer.

De keus in de categorie sporttalenten is uit schaatser Stefan Westenbroek, Amy von Piekartz, die hoge ogen gooit met haar honden op het onderdeel dog frisbee en turnster Marieke Beniers.

De sportpluim van 2016 gaat naar Roel Gaasbeek (atletiek 70 plus), de bevlogen atletiektrainer Cor Bronk of de organisatie van het Komm Mit toernooi, een internationaal voetbaltoernooi voor de jeugd, dat jaarlijks onder de vlag van voetbalclub OZC georganiseerd wordt.

De prijzen worden uitgereikt door wielrenster Ingrid Tempert, haar vriend en tevens profwielrenner Peter Schulting, voetballer Harm Jan Tip, burgemeester Mark Boumans en Henri Ruitenberg die in 1985 tweede werd in de Elfstedentocht achter Evert van Benthem.

Bart Nijstad zette sportgala op de kaart
De organisatie is in handen van Bart Nijstad, in nauwe samenwerking met de gemeente Ommen. De sportjournalist werd er een jaartje of zes terug met de haren bijgesleept, nadat hij tips aandroeg om het evenement een breder draagvlak te geven. “Het evenement leefde niet erg naar mijn mening. Iemand die dagelijks de hond een uurtje uitliet kwam bij wijze van spreken al in aanmerking voor een prijs. De vecht- en verdedigingssport was oververtegenwoordigd. Toen de kampioen sambo werd gevraagd hoe zijn finale verliep en hij antwoordde gewonnen te hebben omdat er helemaal geen tegenstander was, wist ik: dit moet anders. De aanpak werd serieuzer en het sportgala ontstond. Een mooi evenement, dat nu echt leeft heb ik het idee.” 

‘Sport draagt bij aan gezondheid en welzijn inwoners’
“Sport draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van onze inwoners, daarom dragen we als gemeente sport en de sporters een warm hart toe”, vertelt wethouder Ko Scheele op de gemeentelijke website. “Met de jaarlijkse sportverkiezing zetten we die sporters, die het afgelopen jaar een bijzondere prestaties hebben geleverd, graag in het zonnetje. Er komt veel kijken bij sport en ik ben dan ook weer benieuwd naar de inspirerende verhalen van deze sporters.”

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.