Home / ommen op zoek naar nieuwe voorleeskampioen

ommen op zoek naar nieuwe voorleeskampioen

De wedstrijd is verdeeld over twee rondes. Om 16.00 uur zijn de Dennenkamp, Nieuwe Brug, Koloriet, Ichthus, Guido de Bres, Triangel en het Palet aan de beurt. ’s Avonds om 19.00 uur komen de Hoekstee, Kardoen, De Schakel, St. Willibrordus, Hoogengraven en St. Bernardus aan bod.

Jury
Een deskundige jury, bestaande uit Ank Kloosterman, Madeleine Schutte en Hans Voskamp, gaat het oordeel vellen. Daarbij letten ze onder andere op tekstbegrip, tempo, duidelijkheid en contact met het publiek. Elk van de twee rondes levert een winnaar op voor de regioronde die op donderdag 9 maart in de Carrousel in Ommen plaats zal vinden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen. De organisatie van de gemeentelijke ronde is in handen van de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat. De Nationale Voorleeswedstrijd motiveert kinderen om te lezen en wakkert hun enthousiasme voor boeken aan.

De deelnemers zijn:
Eva Berkel (St. Bernardus)
Gijs ter Beek (Dennenkamp)
Adaya Kwakkel (Guide de Bres)
Job Wolters (Hoekstee)
Marieke Zech (Hoogengraven)
Tess Karkdijk (Ichtus)
Esmee Venema (Kardoen)
Russell Sluiter (Koloriet)
Emma Bauer (Nieuwe Brug)
Anna Garbutt (Palet)
Kimiya Sadeghi Bidgoli (Schakel)
Teun Grondman (Triangel)
Noah Langenkamp (Willibrordus)

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.