Home / nieuwe bioscoop in de stoomfabriek dalfsen

nieuwe bioscoop in de stoomfabriek dalfsen

Op donderdag 19 januari wordt de eerste film vertoond. Wij zijn gewend om veel films vanuit het Amerikaanse Hollywood te zien in Nederland. Maar wist je dat Scandinavië net zo goed is in het maken van films? Dat wordt wederom bewezen met de humoristische film ‘Een man die Ove heet’. De film start om 20:30. Kaartjes kosten €4,50. Deze zijn te koop via de website van het theater.

Het is een Zweedse film uit 2015 onder regie van Hannes Holm. Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving in de wijk waarin hij woont. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.

NRC Handelsblad schreef over deze film: “Een tragikomedie met precies de juiste verhoudingen tussen ernst, sentiment en grappen, met heel fijne oneliners en meesterlijke situaties. Een van de meest geslaagde films, bestemd voor een zo breed mogelijk publiek, die dit jaar in de bioscoop te zien zal zijn.” 

Bekijk hier de officiële trailer van de film ‘Een man die Ove heet’:
[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/PDNNzlYzupg”]

Lees ook

Pieter van Gurp viert honderdste verjaardag

DALFSEN – Oud predikant Pieter van Gurp vierde afgelopen donderdag zijn honderdste verjaardag. De gehele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.