natuurbericht de raven van verrassend dichtbij gezien

  Sjaak Bruggeman was ook even op pad, eerder deze week:

  “Het heeft licht gevroren en het is mistig. Twee watersnippen vliegen op, de zon tegemoet. Het smeltpunt is al snel bereikt en het wordt wat warmer. De dode berk, het blikpunt aan het bochtige pad, is al van afstand te zien. Eerder zat in deze wegrottende stam het nest van een grote bonte specht en afgelopen zomer werd dezelfde nest-ingang bewaakt door hoornaars.

  Een belangrijke oorzaak van wegkwijnende berken is vaak een verandering van het grondwaterpeil. Door dit wegkwijnen worden ze al snel een prooi voor berkenzwammen en dat betekent voor de berk einde verhaal.

  Terwijl een vroege vogelaar me de mooiste plaatjes van vanmorgen laat zien, begint er verderop een kettingzaag te brullen. Een schril contrast met de gevoelige roepjes van de kuifmees en het vuurgoudhaantje die hij vanmorgen al gespot heeft. Vol trots doet hij zijn verhaal.

  Mijn nieuwtje is dat ik even eerder het gedrag van het al bekende paartje raven live en van verrassend dichtbij heb kunnen volgen.

  Ook mooi, ieder zijn ding….”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.