Home / maura en robin winnen voorleeswedstrijd dalfsen

maura en robin winnen voorleeswedstrijd dalfsen

Omdat dit jaar zestien scholen uit de gemeente Dalfsen een schoolkampioen hadden aangemeld werden er twee voorleessessies op één middag (18 januari)gehouden in de Wiekelaar in Oudleusen. Op verzoek van de bibliotheek hadden de supporters van alle deelnemers een mascotte gemaakt. Er waren mooie en originele werkstukken aanwezig. 

Winnaar van de eerste sessie was Maura van den Berg. Zij las voor uit “De brief voor de koning” van Tonke Dragt. Ze had een hele prettige stem, goede spanningsopbouw en tegelijk klonk het ook rustig. Ze had een goede inleiding.

Winnaar van de tweede sessie was Robin Konterman. Ze las voor uit Juffrouw Pots van Tosca Menten. Ze had goede tempowisselingen, prima intonatie, en een fijne stem. Ze bracht de emotie goed over.

De jury bestond uit Petra Willems, onderwijsspecialist van de bibliotheek in Staphorst. Zij was evenals vorig jaar de voorzitter.
Als gastjuryleden waren Ingrid Kappert, werkzaam bij Kentalis als ouderbegeleider in gezinnen met kinderen die een taalontwikkelingsstoornis hebben. Tevens is zij raadslid namens Gemeentebelangen. Daarnaast was Elly Hadders gastjurylid. Zij is een voormalig basisschooldocent, en momenteel o.a. vrijwilliger bij inloophuis voor (ex)kankerpatiënten Vechtgenoten in Ommen.

Zij trokken zich in de pauze terug om te beraadslagen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid, overbrengen van emotie en tempo, originaliteit van het boek. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Na de pauze, waarin Gerlof Veldhuis weer geweldig speelde op de piano en waar ook nog een boekenquiz werd gespeeld waar een pot snoep te verdienen viel, werd het verlossende woord door de juryvoorzitter gesproken. Uit alle schoolkampioenen te kiezen is uiteraard niet altijd eenvoudig en soms komt het heel erg op details aan om uiteindelijk de winnaar te kiezen..

De winnaars kregen een bos bloemen, boekenbon, een Ipadtas en een oorkonde. Voor alle voorlezers was er een “deelnemersoorkonde”.

Voor de supporters viel er ook wat te winnen, iets lekkers voor in de klas. Er werd nl. ook gekeken welke school de mooiste en origineelste mascotte had gemaakt. Bij de eerste sessie was dat de mascotte van het supporters van de Regenboogschool, in de tweede sessie werd het de mascotte van de supporters van het Sjaloom. Het mooiste is als de mascottes gerelateerd zijn aan het gelezen boek.

Lees ook

Het E-book van de Week

Oud inspecteur John Rebus van de politie in Edinburgh is al jaren met pensioen. Toch …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.