Home / loes adegeest wil met crowdfund hulp naar ek tijdrijden

loes adegeest wil met crowdfund hulp naar ek tijdrijden

Loes wil kijken of ze zich op het NK tijdrijden bij de top 3 van de beloftes kan fietsen. “Daarnaast wil ik mij plaatsen voor het EK Tijdrijden U23, door mij niet alleen op het NK, maar ook in andere wedstrijden van voren te laten zien”, aldus de jonge doch vastberaden sportvrouw.

Eerder trainen
Ze begint daarom ook al eerder en gerichter aan de voorbereiding op het wedstrijdseizoen dan voorgaande jaren. “Hiervoor ben ik altijd pas in april of mei begonnen met trainen en wedstrijden rijden op de fiets, omdat ik na het schaatsseizoen eerst rust nodig had. Dit jaar heb ik mijn schaatsseizoen anders ingedeeld, waardoor ik in maart geen rust hoef te nemen.”

Hierdoor kan Loes zich in februari al gaan voorbereiden op de wielerwedstrijden. En dat kan net dat zetje extra geven. “Zonder deze specifieke voorbereiding ben ik bij mijn laatse twee deelnames aan het NK Tijdrijden al in de top 5 van mijn categorie geëindigd, dus de stap naar de top lijkt haalbaar.”

Materiaal
Hard trainen alleen is echter niet voldoende om het EK te bereiken. “Materiaal is erg belangrijk, vooral bij het tijdrijden, waar het voor een groot deel om aerodynamica draait”, vertelt Adegeest. “Omdat mijn tijdrithelm kapot is en mijn fietsschoenen aan vervanging toe zijn, ben ik op talentboek.nl een crowdfundingactie begonnen.”

Zelf werken om het geld te verdienen, daar heeft de sportsters helaas geen tijd voor; naast alle trainingen en wedstrijden volgt ze ook nog een hbo-studie. Ze hoopt daarom dat andere haar willen helpen haar doel te bereiken. “Elke bijdrage is welkom en brengt mij een stapje dichter bij het EK.”

Wie een bijdrage wil leveren kan dat doen via deze link.

Lees ook

Vrijstelling van de btw met de KOR

REGIO – Ondernemers met een jaaromzet onder de 20.000 euro hebben nog een paar dagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.