Home / levendige nieuwjaarsreceptie van atletiekvereniging aco

levendige nieuwjaarsreceptie van atletiekvereniging aco

Zo stond hij stil bij de groei van de vereniging, niet alleen in het aantal leden, maar ook in de activiteiten. Een verheugende ontwikkeling. Daarnaast werd er zeer goed gepresteerd door de atleten van de club in het afgelopen jaar. Meer dan 1350 inschrijvingen op 170 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan alsmede op de weg. Er werden liefst 372 persoonlijke records, 72 clubrecords en 31 baan- en parcoursrecords gescoord.

In totaal behaalden de atleten 579 prijzen, waarvan 272 op baanwedstrijden en 307 op weg- en crosswedstrijden.

Een vast onderdeel van deze nieuwjaarsbijeenkomst was de bekendmaking van de ‘beste atleet van 2016’ in de groepen junioren, senioren/masters. Bovendien werden er ook een aanmoedigingsprijzen en een wisselbeker per categorie uitgereikt.

Voor de zeer succesvolle Nick Marsman en de ‘dubbele’ Nederlands kampioene Yvonne Meijer waren er bloemen.

De prijswinnaars bij de junioren waren Britt Miskotte, Rik Michiel Meinen, Amerins Ypma, Ruben Koppelman, Sarafina Harderwijk, Ingmar Bouwman, Emilie Corbeth  en Jari Kouwen. 

De aanmoedigingsprijs ging naar Ruben Altena, naast allround werper een veelbelovend talent.

De meest opvallende prestaties kwamen van meerkamper Jari Kouwen, die daarmee ook de wisselbeker won. Hij scoorde 24 keer een persoonlijk record, veertien keer verbrak hij een clubrecord en verbeterde een keer een baanrecord. Prestaties die er toe hebben geleid dat hij 33 keer goud veroverde, dertien keer zilver en vier maal brons tijdens diverse wedstrijden.

Bij de senioren/masters wonnen: Tim van der Monde, Yvonne Meijer, Fred Sluis en Ilona Hogenkamp. De aanmoedigingsprijs ging naar Robert Gerritsen, een looptalent in wording.  Voor haar motivatie, trainingsarbeid en prestatiedrang kreeg Yvonne Meijer voor de derde keer de wisselbeker uitgereikt.

De loopster zwaaide elf keer een clubrecord uit, zette dertien keer een persoonlijk record neer en vervral zeven keer een parcoursrecord. Verder scoorde ze bij de masters twee keer goud op het NK outdoor en indoor en liep naar zilver tijdens het NK cross. Tevens won Yvonne vele wedstrijden, zowel op de baan, alsmede op de weg.

Lees ook

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest van Quick’20 uit Oldenzaal ASC’62 speelde de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Quick’20 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.