Home / jos gaat los eerste marathon op natuurijs

jos gaat los eerste marathon op natuurijs

Woensdagmorgen 18 januari is om 10.00 uur het eerste startschot gelost in Noordlaren en de Groningers hebben dus gewonnen. Voor de goede orde, wie de marathon wint is niet belangrijk, het gaat er om welke plaats ‘de eerste’ kan organiseren. Die is Nederlands Kampioen.

Het lag niet aan de berichtgeving van RTV Oost dat Haaksbergen dit jaar niet won. Als regelmatig lezer van deze columns weet u dat ik van deze regiozender geen hoge dunk heb. De zender is in het leven geroepen om uitzendingen te verzorgen voor Overijssel, maar is gezeteld én gesetteld in Twente en gaat er van uit dat ‘RTV Oost’ betekend dat zij uitzendingen dienen te verzorgen voor Oost-Overijssel. En dat doen zij goed en met verve.

Dat de eerste marathon op natuurijs dit jaar wel weer eens in Twente zou kunnen plaatsvinden, hebben we met z’n allen overvloedig kunnen vernemen middels deze kut regiozender (Sorry moeder). Mooi voor Haaksbergen hoor, al die aandacht, maar ronduit stuitend voor de rest van Overijssel. Zat u te wachten op die arme verslaggever die voor dag en dauw, met een cameraman, met al die gladdigheid naar Haaksbergen moest rijden om daar te vernemen dat het ijs 2 centimeter dik is? En dan kan die beste man nog niet naar huis, want om half acht komt Willem Hut, competitieleider-marathon van de KNSB, om óók te constateren dat het ijs 2 centimeter dik is. Kom op zeg, hebben ze in Haaksbergen geen telefoon om die onzin even door te bellen?

In ongeveer ieder radioprogramma werden we opgeschrikt met nieuws over de marathon. Interessant voor de regio Haaksbergen, maar het is toch ronduit belachelijk dat die sufferds bij RTV Oost er van uit gaan dat dit voor de rest van Overijssel ook breaking news is? Ook de nieuwsrubriek ‘Overijssel(Sic!) Vandaag’ opende en sloot (en had het halverwege) uiteraard over deze kut schaatsmarathon (Sorry Haaksbergen). Dat deze daar niet plaatsvond was extra zuur, want RTV Oost had de reportagewagens klaar staan om dit evenement live uit te zenden op radio en tv. Maar niet getreurd mensen, na rijp beraad hebben ze in al hun goedheid besloten om de marathon van Noordlaren óók live in uw huiskamer te brengen! Wat een gotspe, daar hoeven ze niets voor te doen, ze nemen de beelden over van RTV Noord.

Ik heb er geen invloed op, maar kan iemand mét invloed er voor zorgen dat behalve het salaris van hun directeur, óók de programma’s worden aangepast?

Jos Jansen
jjansen49@home.nl

Lees ook

Tweede ronde beoogde maatregelen geluidhinder bekend

REGIO – Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.