Home / gijs en mariecke voorleeskampioen ommen wildcard voor eva

gijs en mariecke voorleeskampioen ommen wildcard voor eva

Gijs ter Beek

Gijs ter Beek nam het in de middagsessie op tegen zes andere kandidaten, twee jongens en vier meisje. Gijs las voor uit ‘De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen’ van Andy Griffiths. Met zijn heldere stem wist hij het grappige en spannende fragment goed tot leven te brengen. Hij had een prettig tempo en maakte goed contact met zijn toehoorders. Met deze kwaliteiten wist hij de deskundige jury te overtuigen. Ook voor de overige kandidaten waren er complimenten. Alle voorlezers zijn al kampioen geworden op hun school, dat was aan het voorlezen te merken.

Mariecke Zech

Marieke Zech nam haar toehoorders mee naar ‘Daantje de wereldkampioen’ van Roald Dahl. Op natuurlijke wijze, zonder al te veel nadruk, maar met een heel zachte en fijne stem las ze voor hoe Daantjes vader met slaappillen fazanten wil vangen. Het publiek luisterde heel aandachtig maar moest zo nu en dan ook lachen om het komische fragment. Ook in de avondsessie complimenten voor de overige kandidaten, het is te merken dat er op de scholen in Ommen veel wordt (voor-) gelezen. Verder was de jury zeer tevreden over de keuze van de fragmenten.

Wildcard

Na afloop van de twee sessies besloot de jury alsnog een derde kandidaat aan te wijzen voor de regioronde op 9 maart in Ommen. Eva Berkel van de St. Bernardus krijgt ook de kans zich in de regioronde te bewijzen.

Voor de winnaars was er een oorkonde, een tas, een bos bloemen en een boekenbon namens de landelijke organisatie. Alle overige deelnemers kregen een oorkonde en een polsbandje als herinnering.

Bibliotheek Ommen tekende voor de organisatie van deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.