Home / getroffen ommenaren in italie doen laatste poging bedrijf te redden

getroffen ommenaren in italie doen laatste poging bedrijf te redden

“Na de drie aardbevingen die het midden van Italië een week geleden raakten zijn de stallen met daar bovenop de woning onherstelbaar beschadigd. Het is enorm door elkaar geschud, het hield gewoon niet meer op. De boerderij staat alleen nog overeind, omdat we het van binnen stutten”, vertelt Jan van Lienden aan de NOS.

In 2007 begonnen Jan en Willeke het biologische boerenbedrijf in de Abruzzen, waar het stel een lokaal soort scharrelvarkens houdt. Een deel van het boerenterrein werd omgevormd tot kleine natuurcamping. 

Het historische boerenhuis is door Jan al opgegeven. “Het implodeert langzaam maar zeker. De scheuren worden steeds groter, het plafond kwam al vijf centimeter naar beneden. De lekkages door de smeltende sneeuw verergeren die situatie. Het zal tegen de vlakte moeten en er zal uiteindelijk een houten huis moeten komen dat nieuwe aardbevingen kan doorstaan.”

De Ommenaren zijn nu dringend op zoek naar geld om twee zeecontainers en een stacaravan als noodwoning op het terrein neer te zetten. Dat kost in totaal 25.000 euro en dat geld heeft het stel niet. “Die noodwoning moet er nu snel komen, want op hulp van de Italiaanse overheid rekenen we niet.”

Foto: Facebook Jan van Lienden

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.