Home / gemeente op zoek naar nieuwe naam kulturhus in nieuwleusen

gemeente op zoek naar nieuwe naam kulturhus in nieuwleusen

Nieuwleusenaren maken hun idee kenbaar door het invullen en inleveren van een ansichtkaart die ze via de post ontvangen. De ansichtkaart is tot en met 4 februari in te leveren in de daarvoor bestemde stembussen bij de lokale Albert Heijn en Plus Supermarkt, Sluis 3, de Schakel of het Agnieten College in Nieuwleusen. Inwoners buiten Nieuwleusen kunnen een idee aandragen door het formulier op www.woccampus.nl/nieuwenaam in te vullen, ook dat kan tot en met 4 februari. Een jury kiest in februari 2017 uit alle inzendingen de beste en leukste naam.

Wethouder Van Leeuwen legt uit waarom er gezocht wordt naar een nieuwe naam. “Wij zijn op zoek naar een naam die niet alleen leuk klinkt, maar ook aangeeft waar het nieuwe Kulturhus voor staat. Wij willen hierbij de frisse, creatieve ideeën van inwoners gebruiken. Zij zijn de uiteindelijke gebruikers van het Kulturhus.” Momenteel worden de plannen voor het Kulturhusconcept uitgewerkt onder de naam WOC Campus. “Bij de start van het project hadden we snel een ‘werknaam’ nodig. In vijf minuten tijd is deze naam bedacht, maar een mooi nieuw Kulturhus verdient een betere en zorgvuldiger gekozen naam.”

Inloopbijeenkomst
In december heeft het architectenbureau de eerste schetsen van het Kulturhusconcept gemaakt, de zogenaamde voorontwerptekeningen. De gemeente Dalfsen wil inwoners van Nieuwleusen graag op de hoogte brengen van deze schetsen. Daarom wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd op 26 januari 2017. Tussen 15.30 – 17.30 uur en tussen 18.30 – 20.30 uur zijn inwoners van harte welkom in het oude Rabobankgebouw in Nieuwleusen. Tijdens deze bijeenkomst krijgen bezoekers niet alleen een beeld van het nieuwe Kulturhus, maar kan men ook vragen stellen, ideeën aandragen of suggesties doen.

Kulturhusconcept Nieuwleusen
Het is al jaren de wens van inwoners, organisaties en gemeente om een bruisende kern in Nieuwleusen te creëren. Een Kulturhusconcept waar onderwijs, cultuur, sport en welzijn nauw met elkaar samenwerken. Een veilige plek waar jong en oud elkaar kan ontmoeten en zich op alle gebieden kan ontwikkelen. Kortom: een essentiële voorziening op een prachtige, centrale plek, tussen Noord- en Zuid-Nieuwleusen in. Al enkele jaren wordt hier, tot nu toe vooral op de achtergrond, door veel personen en organisaties aan gewerkt.

Lees ook

Park Alerdinck wordt opvangcentrum voor met corona besmette asielzoekers

LAAG ZUTHEM – De gemeente Raalte heeft Park Alerdinck in Laag Zuthem aangewezen als isolatielocatie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.