dikke prijs op oudejaarslot gekocht bij primera meesters in ommen

  “Dit is natuurlijk fantastisch”, zegt eigenaresse Gealien Kobes. “En in de afgelopen jaren zijn er eigenlijk best wel veel grote prijzen gevallen in beide vestigingen.”

  Kobes: “Ik weet nog wel de eerste keer dat er een grote prijs viel in Dedemsvaart. Ongeveer 25 jaar geleden ging de telefoon op Oudejaarsavond, nou ja het was na 12 uur dus eigenlijk was het op Nieuwjaarsdag. De meneer aan de andere kant van de lijn vroeg aan mij of ik wist of er op zijn lot 250.000 gulden was gevallen. Het eerste cijfer na de twee letters was namelijk een nul en deze 0 werd niet gecommuniceerd op tv. Tja, voor dat je dan ja zegt, wil je het zelf wel eerst zeker weten. Zaten we met de hele familie alle spelregels van de staatsloterij door te lezen midden in de nacht.”

  Standbeelden
  Al met al hebben we in Dedemsvaart al twaalf V.I.S standbeelden staan. Dit betekent Very Important Servicepoint. Deze ontvang je als je een lot hebt verkocht waar een dikke prijs op is gevallen.

  “In Ommen is het al niet anders met de dikke prijzen. Hier was het bijvoorbeeld in 2013 helemaal dolle pret. In augustus verkocht Primera Ommen een kraslot waar 50.000 euro op was gevallen. Vervolgens viel er op 1 oktober in de staatsloterij datzelfde jaar, dit is een extra trekking tussendoor, maar liefst 100.000 euro. Helemaal door het dolle heen natuurlijk, want betere reclame kun je je niet wensen.”

  Prompt viel er negen dagen later op de reguliere trekking van 10 oktober nog eens 200.000 euro op een staatslot. “Het allermooiste hiervan was dat de winnaar dit niet wist toen we het lot ter controle onder de terminal legden. Alle toeters en bellen kwamen natuurlijk uit het plafond.”

  De vraag of dit nu zo heeft moeten zijn, beantwoordt Gealien Kobes volmondig met ‘ja’. “Ik geloof dat het ‘lot’ beslist wie de winnaar gaat worden, evenals dat het ‘lot’ beslist heeft dat dit staatslot uit de terminal van Primera Meesters Ommen moest rollen!”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.