Home / de herberg serveert vuige blues van the highway gang

de herberg serveert vuige blues van the highway gang

De wortels van dit op rhythm & blues georiënteerde kwartet liggen in Coevorden. De broertjes Marco en Henri Neep, respectievelijk drummer en bassist, lokten de gitaarspelende zanger Eric Bosma binnen en wisten ook mondharpist en toetsenist Peter Venema te verleiden om de band te completeren. The Highway Gang mag gezien worden als een echte live band.

Dat op de geboorte van de eerste zilveren schijf een registratie van een live optreden moest zijn is net zo logisch dat uit een innige liefdesrelatie tussen twee olifanten een babyolifantje voortkomt. Iets meer dan een jaar geleden werd de band live opgenomen tijdens het Black And White Café, een serie zondagmiddag bluesconcerten die plaatsvonden in de Leeren Lampe in Raalte. Met ´Live At The Black And White Café´ leverde The Highway Rhythm & Blues Gang een prima staalkaartje af met wat wij van hen mogen verwachten. Ongecompliceerde blues, met vuige gitaarloopjes en van emotie druipende vocale uithalen gelardeerd met een smerige mondharp, kortom: muziek die het tijdens kroegentochten en festivals prima doet.

Om even een indruk te geven waar de band de spreekwoordelijke mosterd vandaan haalt: als referentiekaders en inspiratiebronnen worden grootheden als Lynyrd Skynyrd, Stevie Ray Vaughan, The Holmes Brothers en The Red Devils aangehaald.

Zondag 15 januari vanaf 15.30 te zien en te horen in muziektempel de Herberg, gelegen in het kloppende hart van Ommen. Aan entree heffen doet ‘rockevangelist’ Hans van Lingen niet, maar het bestellen van een paar drankjes wordt zeker op prijs gesteld. Zie www.deherbergommen.nl.

Lees ook

Joep Wennemars kwalificeert zich voor NK afstanden in Heerenveen

DALFSEN – Afgelopen zaterdag werd op IJsbaan De Schegge in Deventer de IJsselcup verreden. Dalfsenaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.