dames flash winnen nipt van dalen

  De 1e set werd gestart met Mirthe Schuurman, Annika Habing, Manon van Blanken, Manouk Schoemaker, Maaike van Dijk, Sabine van den Berg en onze libero Irene Bijker. Direct vanaf het begin werd er weer gevolleybald zoals de dames gewend waren, de sfeer zat er goed in, de wil was er weer, en het straalde weer een echt team uit. Maar Dalen lieten zich niet op hun kop zitten, zij speelden veel tactische korte balletjes waardoor zij veel punten pakten. Toch waren de dames uit Nieuwleusen sterker en wonnen de set met 21-25.

  De 2e set moest Flash Nieuwleusen in deze flow door blijven spelen om weer de set te winnen. 
  Dat gebeurde dan ook, de set-ups werden mooi snel gegeven door Mirthe zodat Dalen geen kans had om er een goed blok voor te zetten. Door zo gedurfd en zelfverzekerd te spelen werden de dames uit Dalen onder druk gezet en kregen zij het niet voor elkaar om daar tegenop te boxen. De set werd weer gewonnen door Nieuwleusen dit keer met 20-25.

  Wat er de 3e set gebeurde verbaasde iedereen, de dames uit Nieuwleusen stonden niet meer zo sterk te spelen dan dat ze in de 1e en 2e set hadden laten zien. Het vertrouwen ging weg, het lef was het niet meer, en de meiden zakten helemaal weg. Het stond op een gegeven moment zelfs 23-15, als de dames uit Nieuwleusen nog iets wilden moesten ze dat nu gaan laten zien. En dat deden ze, in eens kwam er weer strijdlust aan de kant van Nieuwleusen en vochten de dames zich keihard terug. Ze kwamen zelfs zo dichtbij dat het nog super spannend werd. Helaas was die strijdlust een paar punten te laat ingezet, en zo won Dalen de 3e set met 26-24.

  De laatste paar wedstrijden waren al vaker met een 5 setter gespeeld, dat moest nu niet weer gebeuren en het was sowieso totaal niet nodig. Van de strijdlust die was te zien in de 3e set was niets meer over. Nieuwleusen speelde de 4e set zonder overtuiging en vertrouwen en speelden een slechte set. Dalen maakte hier heel goed gebruik van en kregen door de fouten van Nieuwleusen heel wat punten cadeau. Deze set werd gewonnen door Dalen met 25-16.

  Dus hoe de dames uit Nieuwleusen het ook wenden of keerden, er moest weer een 5e set komen. Die werd goed gespeeld, Flash Nieuwleusen wilde niet met een verlies naar huis gaan, dus zette alles op alles om die 5e set naar hun toe te trekken. Deze set werd overtuigend gewonnen door Flash Nieuwleusen met 15-8. De wedstrijd werd dus uiteindelijk gewonnen door Nieuwleusen met 3-2. De meiden uit Nieuwleusen konden terug kijken op een wisselende wedstrijd, waarin ze trots mochten zijn op hun strijdlustigheid, maar ook de mindere dingen mee naar huis konden nemen om daar hard mee aan het werk te gaan. 

  De volgende competitiewedstrijd staat gepland op 4 februari, deze wedstrijd wordt om 17.30 gespeeld in Hardenberg tegen Kangeroe DS 1. U bent van harte uitgenodigd om de dames te komen aan moedigen! 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.