boek van de week 54 minuten

  Een schietpartij op een middelbare school in de VS, eens in de zoveel tijd lezen we weer zo’n akelig bericht over jongelui die hun woede koelen door een aantal schoolgenoten dood te schieten. We schudden ons hoofd en denken, hoe is het mogelijk dat zoiets gebeurt.  Marieke Nijkamp uit Hengelo pakte het anders aan. Zij verdiepte zich in de psyche van zowel  daders als slachtoffers en schreef een aangrijpend boek over het onderwerp.  Bijzonder is dat ze het in het Engels schreef en dat het boek eerst in de VS uitkwam en vervolgens vertaald is [ niet door haarzelf] in het Nederlands.  De Engelse versie stond in no time in de bestsellerlijst van de New York Times, iets wat maar weinig Nederlandse schrijvers gegeven is.

  Ratten in de val
  Claire is met het hardloopteam van de Opportunity Highschool in Alabama op de atletiekbaan aan het trainen als ze schoten hoort.  Tomás en Far zijn stiekem in het kantoor van de administratie leerlingendossiers aan het  doorsnuffelen, ook zij twee horen de eerste schoten.  Alle andere leerlingen zijn in de aula voor de weekopening na de kerstvakantie.  Op het moment dat iedereen naar zijn klaslokaal zal gaan blijkt dat alle toegangsdeuren van de aula zijn geblokkeerd. De scholieren zitten als ratten in de val als de schutter de aula binnenkomt en zijn slachtoffers uitzoekt.  Sommige slachtoffers zijn willekeurig, anderen worden met  een reden omgebracht.  Maar de schutter wil duidelijk zijn, hij is de baas en hij beslist over leven en dood.  Kunnen Claire,  Tomás en Far het tij nog keren of is het voor hen ook te laat?

  54 minuten
  We zien de gebeurtenissen door de ogen van vier medeleerlingen. Autumn, Claire, Sylvia en Tomás vertellen het verhaal en langzaam maar zeker komen de beweegredenen van de schutter aan het licht. Met flashbacks, appjes en in een korte staccatostijl trekken de gebeurtenissen als in een film voorbij, spannend tot de laatste bladzijde, een echte pageturner.

  Het  boek ’54 minuten‘ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.