Home / aanleg glasvezel ommen en dalfsen plots in gevaar

aanleg glasvezel ommen en dalfsen plots in gevaar

De problemen gelden niet alleen voor Ommen en Dalfsen, maar ook voor het buitengebied van Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen.

Vrijdagmiddag is spoedoverleg geweest tussen de drie bewonersinitiatieven (Stichting TwenteGlas, Stichting Vechtdal Breed en Stichting Internet Breedband Buitengebied Dalfsen), de beoogde leverancier CIF glasvezel en de gemeenten Hengelo, Haaksbergen, Enschede, Losser, Dalfsen en Ommen.

Aanleiding voor het overleg was dat, ondanks een overeenkomst tussen de bewonersinitiatieven en CIF, CIF nu zegt het glasvezel niet te kunnen aanleggen onder de eerder afgesproken voorwaarden: bewoners in het buitengebied betalen een vergoeding van 9,95 euro per aansluiting per maand (exclusief de kosten voor de provider).

‘Teleurgesteld’
Herman Asbroek (voorzitter TwenteGlas): “Wij zijn heel teleurgesteld in de opstelling van CIF. We hadden goede afspraken gemaakt, waarvan CIF nu eenzijdig afwijkt. Ons enige doel is en blijft een goede glasvezel aansluiting voor bewoners in het buitengebied. Dat dreigt nu vertraging op te lopen.”

Na een uitgebreid gesprek hebben de bewonersinitiatieven CIF glasvezel vanmiddag meegedeeld dat ze CIF onverkort houden aan de afgesproken voorwaarden. De gemeenten ondersteunen het standpunt van de bewonersinitiatieven. CIF is gevraagd op korte termijn te reageren.

Vrijdagavond om 18.30 uur zijn de ambassadeurs van de Stichting Twenteglas geïnformeerd over de uitkomst van het overleg.

Lees ook

Salarisadministrateur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.