wethouder scheele rust en reuring

  Misschien geldt dit ook wel voor het gemeentebestuur. Ommen heeft een drukke tijd achter de rug, de druk om te presteren was hoog. Slechte resultaten uit het verleden, moeilijke beslissingen, en vooral een Rijksomgeving die alleen maar meer druk geeft. We leven in een ADHD-tijd. En wat kan het gemeentebestuur hierin betekenen?  Rust en regelmaat, structuur. Want dan komt Ommen tot rust,en  kan ze vanuit die rustige basis  ook reuring hebben, want dat hoort er natuurlijk ook helemaal bij.

  Zaterdag namen we afscheid van oud-wethouder Berend van de Beek. Een bestuurder die rustig was en rust gaf. We zongen: “Zijn wijsheid geeft me rust”. Berend was zelf ook een wijze man, hij straalde rust uit. Ik mocht hem meemaken als voorzitter van de wmo-raad, die deze eigenschappen goed kon gebruiken. Met alle drukte in de zorg is er veel noodzaak tot rustige besluitvorming. Hij werd toegezonden door het Sallands Bachkoor, “Ruht wohl”. Indrukwekkend als ook zijn echtgenote meezingt.

  Terug naar de kinderen. De Jacob Marisstraat bestaat twaalfeneenhalf jaar. Sprank biedt daar een thuis voor kinderen met een beperking. Vroeger gaven wij deze kinderen geen ruimte, ze moesten rustig gehouden worden in grote complexen. Wat is het dan geweldig om te zien hoe kinderen als Wilja en Kars een warme kleinschalige plek kunnen hebben in Ommen, inderdaad met rust en regelmaat, structuur.  Het jubileum werd op passende wijze gevierd. Want reuring hoort er gewoon bij, en natuurlijk horen zij er ook gewoon bij!

  Ko Scheele, ko.scheele@ommen.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.