wethouder scheele meedoen

  Wat u nu las, is de Participatieverklaring. De Participatieverklaring is een verklaring die vluchtelingen tekenen als basis voor hun verblijf in Nederland. Vluchtelingenwerk organiseert daarvoor speciale cursussen. Ook in december was er weer de cursus in Ommen en de ondertekening van de verklaring. Een groep vluchtelingen uit Syrië en een groep uit Eritrea deden hieraan mee. Het is belangrijk werk, want wat betekent vrijheid van meningsuiting, geloof, seksuele geaardheid? Wat betekent gelijkwaardige behandeling? Wat betekent samen verantwoordelijk?

  Terecht dat er aandacht is voor bed, bad en brood voor mensen in nood, maar het echte werk komt nog. Voor diegene die kan en wil blijven moeten we werken aan echte inburgering, het kennismaken met de Nederlandse taal, maar ook de Nederlandse waarden , en we mogen vragen dat die worden onderschreven en dat men kan en wil meedoen.

  Ommen is groen, gastvrij en geïnspireerd. Kijk maar eens naar buiten en dan zien we het groene Ommen, al hadden we misschien liever een witte kerst gehad. Ga eens in gesprek met  de vrijwilligers en Vluchtelingenwerk en dan horen we dat Ommen gastvrij is. Lees de Participatieverklaring eens voluit, en dan weet je waar onze inspiratie vandaan komt. Onze waarden: vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit, vertaald in het kunnen participeren, meedoen met Ommen.

  In dat besef wens ik u een heel gezegend 2017 toe!

  Ko Scheele, ko.scheele@ommen.nl 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.