vuurwerkverkoop van start sierpotten in de lift

  De komende drie dagen kun je onder andere bij de plaatselijke bouwmarkten, tuincentra of fietsenmakers terecht voor een mooi pakketje vuurwerk. Jouw tas of doos met vuurwerk mag overigens maximaal 25 kilo zijn. Meer mag je niet in je bezit hebben.

  65 miljoen euro
  Verwacht wordt dat er dit jaar meer geld uitgegeven wordt aan vuurwerk dan vorig jaar. Toen werd in Nederland voor 65 miljoen euro aan vuurwerk besteed. Siervuurwerk, met name de zogenoemde ‘cakes’, lijken populairder dan knallers.

  “Wij merken dat klanten steeds meer behoefte hebben aan cakeboxen”, vertelde Jordy van Gurp van Van Gurp BV in Wijhe eerder al aan onze redactie. “Bij Kruiper Tweewielers in Raalte zien ze eenzelfde ontwikkeling. “Grote cakes zijn de trend van het moment”, stellen Marcel en Caroline Kruiper. “Ook wij verkopen het meeste siervuurwerk.”

  Afsteken
  Hoewel je vandaag het vuurwerk al mag inslaan, mag je het pas afsteken vanaf 31 december 18.00 uur. Op 1 januari om 02.00 uur is de afsteekperiode ten einde.

  Daarna mag je op de openbare weg ook geen vuurwerk meer bij je hebben. Vuurwerk dat je overhoudt mag je wel bewaren, maar alleen op een niet voor het publiek toegankelijke plaats. Ook mag dit uiteraard niet meer zijn dan 25 kilo.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.