vilsteren verliest kansloos op de balk

  Op de vraag of hij deze week met een zak over het hoofd boodschappen gaat doen, antwoordde Dik Runherd, “ik denk zelfs aan twee zakken.” De trainer van Vilsteren is ingezetene van Balkbrug en zag erg uit naar de confrontatie van zijn team tegen de ploeg uit zijn woonplaats. De ontmoeting liep uit op een zware teleurstelling voor de oefenmeester van geelzwart.

  Het zag er vooraf al niet goed uit. Donkere wolken pakten zich samen, nadat de ene na de andere basisspeler geblesseerd afhaakte. “Dat is nog tot daar aan toe, maar er waren er ook die afzegden omdat ze Sinterklaas gingen vieren. Tja, dan baal je als een stekker. Zijn we op volle oorlogssterkte dan hadden we beter partij kunnen geven. Nu waren we kansloos. Als ik cijfers moet geven, dan krijgt Rik Legebeke, mijn doelman een negen, de rest scoort niet hoger dan een zes of daar onder. Flink daar onder.”

  Er werd dus een beroep gedaan op het improvisatievermogen van Runherd, die natuurlijk wel elf man op het veld kreeg, maar kwalitatief flink moest aderlaten. De elf die hij overhield waren slachtvee voor Balkbrug. De mannen van trainer Bram Beverwijk wonnen met twee vingers in de neus en maakten duidelijk dat de hoge positie op de ranglijst geen vergissing is. Een hoofdrol was weggelegd voor Steven Zwiers, die na de drie keer het net wist te vinden. Nadat Freek Haverman de score had geopend en Zwiers deze had opgevoerd, leek het nog even een wedstrijd te kunnen worden.

  Fedor Hendriks mocht na een handsbal in de zestien aanleggen vanaf elf meter en dergelijke klusjes kun je aan de topscorer van Vilsteren wel overlaten.

  Het bleef echter bij deze sporadische oprisping. Nog voor de thee stelde wie anders dan uitblinker Zwiers orde op zaken. Nadat hij pal na rust zijn persoonlijke trilogie voltooide, was het een kwestie van uitspelen en gezien door de ogen van de supporters van de bezoekers een lange, lange zit.

  Lennart Baas bepaalde de eindstand op 5-1. “Ik kan er kort over zijn”, besloot Runherd. “Een wanvertoning van onze kant.”

  Linkerrijtje 5A: De Blesse 11-31, Balkbrug 11-28, Kraggenburg 12-28, Giethoorn 11-19 (+3), Uffelte 11-19 (-9), Kuinre 11-17 en Vilsteren 11-16.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.