vilsteren sluit 2016 af met zege

  De verhuizing van Oost naar Noord bevalt Dik Runherd tot nu toe uitstekend. “We kunnen in de meeste duels voetballend goed mee. We treffen leuke tegenstanders, vandaag in Wapserveen ook weer en draaien mee in de subtop.” En met een knipoog, “zelfs de kantineomzet is hoger dan in Oost.”

  Vilsteren trof in Wapserveen op papier een ideale tegenstander om de nare afdronk van het duel tegen Balkbrug weg te spoelen. De bezoekers wonnen aan het handje van Henk Everts tot nu toe alleen van Blankenham en staan geparkeerd in de kelder van klasse 5A. Toch hielden de Drenten het droog tot aan de rust. “Het ging gelijk op, na de thee maakten wij het verschil”, zag Runherd.

  Nauwelijks op gang voor het tweede bedrijf mikt Lennart Hulsman een vrije trap op de kruin van Fedor Hendriks en dat betekent 1-0. Kort hierna lepelt ‘youngster’ Jari Vlierman het leer over de doelman. “Mooie goal”, jubelde Runherd. “Echt op z’n Jari’s.”

  Wie te lang in de kantine blijft hangen mist alle moois, want binnen vijf minuten na rust is de wedstrijd gespeeld. Stefan Hendriks is het voor Wapserveen fatale eindstation na een aanval over meerdere schijven. “Ja, daar word je blij van als trainer”, bevestigt Runherd.

  Komt er nog een ‘zugabe’? Welzeker! Thomas Jutten siert zijn invalbeurt op met de mooiste treffer van de middag. Zijn bekeken lob slaat onderkantje lat in het net. Een aloud voetbalgezegde dicteert ‘dat je zo goed bent als je laatste overwinning’. Welnu op deze 4-0 kunnen Runherd en zijn mannen een tijdje teren.

  In 5A maken De Blesse (34 pt), Balkbrug (31 pt) en Kraggenburg (29 pt) de dienst uit. De subtop bestaat uit het kwartet Kuinre (20 pt), Giethoorn (20 pt), Vilsteren (19 pt) en Uffelte (19 pt).

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.