usv herbstmeister na winst op smilde94

  Door het ontbreken van Thijmen Stegeman (schorsing) en de zieke Rick Timmerman moest van ’t Zand zijn team aanpassen. Dat had geen negatief effect op het eindresultaat maar het was wel opvallend dat alle doelpunten door verdedigers werden gescoord.

  Smilde heeft een goede ploeg en de blauwwitten hadden het met name in de eerste helft knap lastig met de mannen van coach Rob Vliek. Vlak voor rust kwamen de Smildenaren eigenlijk uit het niets op achterstand toen een vrije trap van Niek Ekkelenkamp in de verre hoek langs keeper Patrick Claus binnen draaide, 1-0.

  Ook na de pauze ging de strijd redelijk gelijk op totdat Niek Hamers in de 68e minuut, na een grove overtreding op medespeler Leon Kooiker, vol verbazing van arbiter Van Schepen een rode kaart voorgetoverd kreeg. Volgens de leidsman maakte Hamers een beledigende opmerking richting de boosdoener van Smilde.

  USV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen maar presteerde het zelfs om met tien man beter te gaan voetballen. Een minuut later kopte aanvoerder Kay Huzen namelijk een corner van Sander Schaeffer schitterend binnen, 2-0.

  De koek was hiermee nog niet op want in de 76e minuut zette Huzen de kroon op zijn prima optreden door een vrije trap langs de muur en doelman Claus te krullen, 3-0. Hierna mocht de 16-jarige Max Schaeffer zijn competitiedebuut in USV maken en dat deed hij met verve.

  De riante voorsprong kwam in de slotfase geen moment meer in gevaar en daardoor gaan de Nieuwleusenaren vast met een prima gevoel de feestdagen in.

  De eerstvolgende competitiewedstrijd staat geprogrammeerd op zondag 29 januari as. Dan gaat USV naar Vollenhove waar het VENO, koploper in de 2e periode, ontmoet.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.