tricklebolt gaat los in cafe de herberg in ommen

  Niemand beter dan de opgeschoten knapen van Tricklebolt tonen aan dat goede muziek tijdloos is. Led Zeppelin, The Doors, Deep Purple, Jimi Hendrix of Black Sabbath, kwaliteit doorstaat de tand des tijds, komt altijd bovendrijven en spreekt generatie na generatie tot de verbeelding. De jongens van Tricklebolt zijn piepjong, hebben nog maar net hun tweede kruisje te pakken, of schurken daar tegen aan, maar met het muzikaal besef zit het wel goed in de vlassige snorretjes.

  Over smaak valt niet te twisten, maar wellicht moeten we de ouders óók even complimenteren met de opvoeding, waarbij klaarblijkelijk rijkelijk gestrooid is om voedende pap te voorzien van muzikale pareltjes en briljantjes. De jonge hengsten uit Lemele mogen worden gezien als pioniers op rock ’n rollgebied. Voor hen ligt een schone taak als rockmissionarissen voor de eigen, grotendeels onwetende generatie. Voor de oudere jongere is het vooral genieten. Een feest der herkenning. Ogen dicht en je weer jong en rebels voelen. Het is alleen zo bedonderd dat als je je ’s avonds weer 18 waant, je de andere ochtend 81 voelt. Nou ja, wat kan ’t schelen, je leeft maar een keer. Luister naar Dawn, directe vertaling ‘Ochtendgloren’. Een product van eigen hand.

  Wanneer je het intro hoort vermoed je in eerste instantie beland te zijn in een kerk, maar plots ontwaakt het Hammond orgel dat direct een heerlijke melodielijn inzet. Voortjakkerende gitaren, een stuwende bas, een dwingende stem, gelardeerd met een gillend Hammond orgeltje, ah…, hemels! Langzaam bouwt de song zich op tot een muzikaal hoogtepunt. Een kippenvel momentje. Reken er op dat ook de nieuwe song ‘And I’ll drive’ voorbij komt denderen.

  Vooruit, een laatste aanbeveling: in de kroeg van rockmissionaris Hans van Lingen is het warm, de biertjes koel en de muziek tijdloos.

  Tricklebolt bestaat uit: Bastian Pen (gitaar, zang), Tim Kampman  (sologitaar), Roy Scholten (toetsen), Daan Pen (basgitaar) en Ymte Koekoen (drums). Gratis te bewonderen in café de Herberg, gelegen in de Brugstraat te Ommen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.