sallands bachkoor brengt carols en messiah naar ommen

  Direct na het succesvolle Mozartconcert van 5 november in Dedemsvaart begon het Sallands Bachkoor onder de bezielende leiding van dirigent Leendert Runia met het instuderen van de vaak al eeuwen oude Christmas Carols. Hierbij kregen de koorleden ondersteuning van enkele projectzangers en –zangeressen die met Mozart de smaak van het zingen te pakken hadden gekregen.

  Op bekende, maar zangtechnisch veelal moeilijke melodieën klinkt in Ommen, standplaats van het Sallands Bachkoor, aan de vooravond van het kerstfeest de boodschap over de geboorte van Gods Zoon. Op één uitzondering na is Engels de voertaal van de liederen en van de Messiah. Dit oratorium van Händel werd bijna drie eeuwen geleden voor het eerst uitgevoerd in Dublin. Alleen de eerste Carol van de concertavond in Ommen is in het Duits: ʻEs ist ein Ros entsprungenʼ. Hoewel, zelfs dit kerstlied uit de veertiende eeuw kent een Engelse berijming (ʻA great and mighty wonderʼ), maar die zingt het Bachkoor dus niet.

  De entree kost 17,50 euro in voorverkoop en twintig aan de zaal; jongeren tot en met 18 jaar mogen voor een tientje naar binnen. Voorverkoopadressen zijn: Multimedia The Read Shop en Boekhandel De Welle in Dedemsvaart, The Read Shop in Ommen; kaarten bestellen kan ook via sallandsbachkoor.nl. 
   
  Na het kerstconcert en de daaraan gekoppelde vakantie bereidt het Sallands Bachkoor zich weer voor op de uitvoering van de Matthäus Passion. Ook dat is een traditie: elke twee jaar op Goede Vrijdag, in Hoogeveen.

  Inlichtingen over het Sallands Bachkoor en de mogelijkheid tot meedoen aan de repetities (op maandagavond in Ommen) zijn te zien op www.sallandsbachkoor.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.