Home / plannen voor nieuwbouw huurwoningen op haven west

plannen voor nieuwbouw huurwoningen op haven west

Tijdens de nieuwbouw van de woningen worden de nieuwe bewoners niet alleen betrokken bij details in de woning, maar ook bij de inrichting van de ruimte die tussen de woningen ligt. Door de opstelling van de huizen ontstaat hier een ‘hofje’. Deze gedeelde openbare ruimte worden door de buren straks samen met Ter Steege, De Veste en de gemeente ingericht  om zo een prettige ontmoetingsplaats te creëren.

Met de geplande  realisatie van de 15 woningen in Havengebied West geven we uitvoering aan de recent getekende prestatieafspraken met de gemeente Ommen en de Huurdersvereniging VHB. We gaan versneld 15 woningen bouwen die zowel voor senioren als gezinnen bereikbaar zijn, omdat ze ruimer, breder en levensloopaanpasbaar zijn. Hierdoor vergroten we de beschikbaarheid, betaalbaarheid en toekomstbestendigheid van onze huurwoningvoorraad. Het beoogde woningtype heeft twee woonlagen met een plat dak. Elke woning heeft 3 slaapkamers.

De woningen worden in twee rijen aan de Bonkelaar gerealiseerd. De woningen in het blok van 7 worden levensloop aanpasbaar gebouwd. Toekomstige bewoners kunnen op onderdelen meedenken over de woningen en over de inrichting van het openbaar gebied, het hofje, dat  de woningen met elkaar verbindt. De woningen in Haven West worden in 2017 opgeleverd.

In het nieuwe jaar worden de plannen verder uitgewerkt en volgt er meer duidelijkheid over het huurtraject. Pas dan zal er ook meer informatie beschikbaar zijn over de inschrijving op en verhuur van de woningen. 

Lees ook

Ommen krijgt van Hoge Raad gelijk rond forensenbelasting

OMMEN – De gemeente Ommen is alsnog in het gelijk gesteld in de kwestie rond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.