pensionado mutsen in het water

    Opeens was de oorpijn daar. Druppelen in het oor en een paracetamolletje op zijn tijd. Maar ja, het werd een terugkerend probleem. Dan maar eens goed zoeken naar een badmuts. In de schuur lag nog een exemplaar uit het jaar 0. Zo’n witte met van die bolletjes erop. Zo een als je moeder vroeger droeg. Een muts om je voor te schamen.

    Ik deed met veel bravoure de flappen over mijn oren en wist meteen dat ik er niet uit zag. Maar het oog wilde niks, ik deed het immers voor mijn oren. Meteen werd er een opmerking gemaakt door een man. Ben je bang dat je haren nat worden? Nou ja zeg, mijn grijze haren worden steeds witter door het zwembadwater, dat is toch mooi! Ik sprong erin en onmiddellijk kwam het water onder die fraaie badmuts. Haren nat, maar ook mijn oren. Dit was dus niet de oplossing.

    Ik ging naar de sportzaak en kocht een knaloranje speedo. Lekker eigentijds en strak om het hoofd. Daar kon ik best de blits mee maken, dacht ik. Ik deed de muts op mijn hoofd en voelde me net Enith Brigitha of Naomi Kromowidjojo of Femke Heemskerk of Sharon van Rouwendaal. Ik ging steeds sneller, lang leve de speedo. Alleen mijn oren……, die werden afgeklemd. Ik weet wel dat je steeds grotere oren krijgt, naarmate je ouder wordt. Die hele grote oren moesten wel de oorzaak van de klempijn zijn.  

    Helaas, met de speedo op, werden mijn haren ook nat en er kwam dus ook water in mijn oren. Hoe dat toch kan,weet ik nu nog niet. Ik moet dus alsnog op zoek naar een andere oplossing. Dat zullen wel oordopjes worden! Hoor ik ook het commentaar niet meer…….

    Johanna van den Berg
    Uit het leven van een pensionado

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Vul alstublieft uw commentaar in!
    Vul hier uw naam in

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.