Home / ozc smaakt eindelijk het zoet der overwinning

ozc smaakt eindelijk het zoet der overwinning

De wedstrijd OZC-IJVV begon met een minuut stilte. Dit ter nagedachtenis aan de bijna tachtig doden bij de vliegramp in Colombia. Onder de slachtoffers vrijwel het gehele team van het Braziliaanse Chapecoense, dat onderweg was naar de finale om de Copa Sudamerica. Een mooi moment, in het besef dat ook aan het andere eind van de wereld de wetenschap heerst dat menselijk leed alles overschaduwd. Zelfs voetbal, voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het was er eentje uit het rechterrijtje van 2H. De bezoekers uit IJsselmuiden begonnen met drie punten voorsprong op de thuisclub, die in de laatste vijf duels geen punt wist te pakken. Daar kwam zaterdag een eind aan.

In een nauwelijks boeiend duel trok de thuisclub met 2-0 aan het langste eind. “Dra-ma-tisch”, sprak een oudere baas met een roodwitte sjaal om de nek, terwijl hij naar de bus sjokte die hem weer richting de voorstad van Kampen moest brengen. Dat was het zeker gezien vanuit het perspectief van IJVV.

Dat de wedstrijd weinig franje kende zal de thuisclub een zorg zijn. Het ging even enkel en alleen om de knikkers en zo bezien kan er dus gesproken worden over een geslaagde middag. Of het een beetje scheelt of de broertjes Van Rijn van de partij zijn, zóóó! Toch een wapen hoor, de snelheid van de gebroeders.

De 1-0 was geheel van familiemakelij. Bram bereidde voor, Nicky mocht het karwei afmaken. Het zat de thuisploeg mee. Rusten met een voordelige stand en pal na de thee viel de beslissing. Met dank aan Siebren Visscher, die Bram van Rijn bijkans in twee stukken schopte. De jonge, maar prima fluitende arbiter Wenneker kende geen genade en trok direct rood voor ‘de slager’ van IJVV.

Tja, en dan ga je protesteren natuurlijk. Tjonge, jonge dit had Stevie Wonder nog gezien. Hup, wegwezen. Het team van Brugt Bergsma is van slag. Niel Koggel profiteert en na de 2-0 speelt OZC een gewonnen wedstrijd. IJVV dringt aan, maar is onzuiver in de eindpass. Mark Bennemeer komt in het doel geen moment in de problemen. De thuisclub speelt de voordelige situatie niet handig uit.

Pas in het laatste kwartier gaat het balletje van voetje naar voetje en komt er iets van rust in het spel. Logisch misschien die onrust, na vijf zaadpartijen, maar onnodig. Veel thuissupporters sjokken al een paar minuten voor tijd richting uitgang. Op zoek naar warmte. De buit is binnen, dat is het enige dat telt.  

Rechterrijtje 2H: Den Ham 12-16, IJVV 12-14 (-4), OZC 12-14 (-7), Be Quick ’28 12-13, Hellendoorn 12-12, ZAC 12-8 en Quick ’20 12-3. 

Lees ook

Lampie: Eerlijke pedaalridder

Was het een tijdje terug nog filefietsen, nu is er plenty ruimte. Het is mooi …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.