ovc 21 te sterk voor ijhorst

  Ook in IJhorst begon de wedstrijd van de plaatselijke v.v. tegen OVC ’21 met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp in Colombia en de spelers van het Braziliaanse Chapecoense in het bijzonder. Arbiter Dorgelo gaf uiteindelijk zijn fiat aan de wedstrijd, waar andere collega’s het duel wellicht hadden afgelast. Een lange strook in de lengterichting van het veld, waar de zon geen vat op kreeg, was nauwelijks ontdooid en spiegelglad. Op dit gedeelte had je meer aan stevige bergschoenen dan aan flisende Nikes. Voeg daarbij het hobbelige veld en het aanvankelijk stroeve spel van de ploeg van Nico Kats is ten dele verklaard.

  Bovendien hadden de oranjehemden in opdracht van trainer Patrick Visser ‘de bus geparkeerd’, een modeterm, welke inhoudt dat een verdedigingswal voor de eigen sluitpost wordt opgeworpen. ‘Adel verplicht’, dicteert een aloud gezegde. De bezoekers bestookten van meet af aan de veste van de hekkensluiter. De thuisclub hield de ruimtes klein en probeerde daar waar mogelijk er tussenuit te knijpen. Als het daar al even de schijn van had, verordonneerde Visser zijn manschappen direct weer terug en zo stond Daan Zwinselman in het doel van de gasten uit Ommen voornamelijk kou te lijden.

  Tot een boogbal van Leon Esinge, vanaf iets over de middenlijn, de doelwachter bijna verraste. Verder speelde het spel zich af op de helft van IJhorst. Lang hield de oranje afweer stand en het had er even de schijn van dat de rust doelpuntloos in zou gaan. Tot een corner niet voor de kist werd geslingerd, maar in de voeten van de instormende Damon Nouri werd geplaatst.

  Die haalde zijn rechter aan, maar produceerde een blindganger, totaal uit koers. In de baan van het mislukte schot stond Sander Biemans, die met een simpel beweginkje, binnenkantje voet, doelman Danny Nieuwenhuis kansloos te laten. Meevallertje, maar goed, dikverdiend. Terwijl de supportersbeweging richting koffie en kantine is ingezet komt Wesley Mulder na een glijpartij en wat struikelen in de defensie van de thuisclub gelukkig in balbezit.

  Juist in het veld gekomen om de geblesseerde Stein Leuninge af te lossen ziet de invaller zijn boogbal via de kruin van Leon Esinge in het doel verdwijnen. Visser probeert direct vanaf de aftrap voor deel twee de moed er in te houden. “Kom op jongens, dit is geen wonderploeg.” Een waarheid als een koe, want we hebben het over de standaardklasse 4E, waarin geen wonderploegen schuilen, maar wel een groot kwaliteitsverschil is. Nauwelijks op gang speelt OVC ’21 een gewonnen wedstrijd als Randy Witte inzet verwart met onbenullig schoppen en een rode prent krijgt voorgeschoteld. Eindelijk gaat het surplus aan kwaliteit door wegen. Damon Nouri begint zich thuis te voelen op de gladde piste en dartelt tot twee keer toe langs vallende, suf gedraaide en vergeefs in de lucht maaiende verdedigers. De twee hoogstandjes, die evenzoveel goals opleveren, worden door Kats beloond met een publiekswissel. Het is mooi zo, volgende week wacht VENO. Langs de lijn worden kleumend de mobieltjes geconsulteerd. De ontwikkelingen op de andere velden verlopen supergunstig voor ‘de blauwen’ uit Ommen. Havelte is aan de andere kant van de Reest gesneuveld tegen Wacker, Smilde ’94 en Steenwijkerwold zetten een korfbaluitslag neer die in het nadeel van de nummer twee van 4E uitpakt en USV verspeelt twee punten in de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart. Je kunt dus spreken van een dubbele overwinning voor Kats en de zijnen. Door deze ontwikkelingen  maken de twee ploegen uit het Vechtdal voorlopig de dienst uit.

  Linkerrijtje: USV 11-27, OVC ’21 11-26, Havelte 11-24 (+17), Steenwijkerwold

  11-24 (+8), Wacker 11-24 (+3), VENO 11-22 en Pesse 11-20.            

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.