Home / ovc 21 gaat voor duurzame energie

ovc 21 gaat voor duurzame energie

Al in de prille dagen van het nieuwe jaar worden zonnepanelen op het dak van clubhuis De Spil gelegd. Het project wordt uitgevoerd door de firma Groen, een van de businessclubleden. Via de panelen wordt jaarlijks om en nabij 20000 kwh opgewekt, om en nabij de helft van de huidige energieafname.

“Na een lange gedegen voorbereiding gaat het project op maandag 9 januari van start”, verduidelijkt projectleider Erwin Marsman. “Hierbij hebben we onder andere gebruik kunnen maken van een mooie subsidieregeling. De grootverbruik meter wordt vervangen door twee kleinverbruik meters, dat scheelt jaarlijks ongeveer 2000 euro aan vast recht. Er worden honderd zonnepanelen op het dak geplaatst. Op woensdag 11 januari gaat energiebedrijf Enexis een extra aanvoer aanleggen en de twee nieuwe meters plaatsen. Aan het eind van de dag hopen we dan weer stroom te hebben. Dit betekent dus dat we op maandag 9 en dinsdag 10 januari in de avonduren geen verlichting hebben op de trainingsvelden.”  

Ook tijdens dit project zijn er weer een aantal vrijwilligers bereid gevonden om te assisteren om zodoende de kosten te drukken. “Op onze website zal in de loop van 2017 een meter verschijnen waarbij alle leden kunnen volgen hoeveel energie we ‘voor niets’ hebben opgewekt”, besluit Marsman.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.