ommenaar stefan westenbroek blinkt uit bij kardingebokaal

  De strijd om de Kardingebokaal op de ijsbaan Kardinge in Groningen, gaat ieder jaar tussen de vijf noordoostelijke gewesten Friesland, Groingen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Van ieder gewest doen er vier schaatsers mee in ieder van de zes categorieën, te weten dames en heren pupillen A/B, junioren C en junioren B.

  Bij de pupillen was van De Stokvisdennen Loek van Vilsteren uit Zwolle, snelste op de 500 meter in Deventer, door het gewest geselecteerd. Hij reed twee degelijke races op de 500 en 700 meter, met 46,30 seconden en een persoonlijk record van 1:05,60. Hij werd daarmee achtste en negende.

  Stefan Westenbroek
  Bij de junioren C stond Stefan Westenbroek uit Ommen aan de start. Eindigde hij vorig jaar als eerstejaars C-junior nog net naast het podium, dit jaar won hij de 500 meter met een prachtig persoonlijk, club- én baanrecord van 38,07. Met deze tijd staat hij nu op die afstand bovenaan de Nederlandse ranglijst.

  Ook op de 1000 meter voor hem een mooi pr en clubrecord, met 1:17,23. Nu moest hij wel de nieuwe nummer één op die ranglijst, mede-Overijsselaar Sebas Diniz, voor laten gaan. Hun tijden lagen maar 0,04 seconden van elkaar. Deze heren lijken voorlopig dus mee te gaan doen om de medailles bij het NK, 3 en 4 februari in Heerenveen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.