Home / ommen zet zich ook komende jaren in voor gezondere jeugd

ommen zet zich ook komende jaren in voor gezondere jeugd

De gemeente Ommen is sinds 2014 een JOGG-gemeente. In Ommen heeft de lokale aanpak de naam ‘Gewoon Gezond’ gekregen. Partijen en organisaties die invloed hebben op de omgeving van jongeren en hun ouders worden hierbij zoveel mogelijk betrokken.

Het uiteindelijke doel is om een gezonde(re) leefomgeving te creëren en het percentage kinderen en jongeren met overgewicht en obesitas in de gemeenten te stabiliseren en omlaag te krijgen.

Stappen gezet
“De afgelopen periode zijn er concrete stappen gezet”, aldus wethouder Ko Scheele. “Ruim twintig organisaties hebben zich als supporter verbonden aan de lokale JOGG-aanpak. In de kern Ommen wordt er actief ingezet om een gezonde(re) omgeving te realiseren in samenwerking met diverse organisaties. Daarnaast geeft een vijftal basisscholen invulling aan schoolgezondheidsbeleid. In de openbare ruimte worden initiatieven ontplooid, zoals het plaatsen van openbare watertappunten.”

De huidige overeenkomst met de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht loopt af na 2016. “Om concrete resultaten te behalen is het van belang de JOGG-aanpak ook na 2016 te continueren. Daarvoor is een verlenging van de overeenkomst noodzakelijk”, aldus de gemeente.

Lees ook

Pieter van Gurp viert honderdste verjaardag

DALFSEN – Oud predikant Pieter van Gurp vierde afgelopen donderdag zijn honderdste verjaardag. De gehele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.