natuurbericht en die vogels gaan die naar noord of naar zuid

  Sjaak Bruggeman ging je vanmorgen vroeg al even voor: “Hoewel er nooit zwaar landbouwverkeer kan zijn geweest verkeert het oude hobbelige klinkerweggetje richting het laagveenmoeras toch in zeer slechte staat. Mollen die zich onder de grond voortbewegen zijn de boosdoeners. De vele ritten onder het wegdek door zijn een ramp voor de veldweggetjes. 

   

  Bij de toegangshek van het natuurgebied komt een winterkoninkje uit een stapel hout. Ik ben op het dijkje en een buizerd maakt dat ie wegkomt. Niet veel verder staat een torenvalkje te bidden. Links in de verte zorgen kleine windmolens voor het drooghouden van de rietakkers. Het verschil met het laagveenmoeras aan de andere kant is zo’n dertig centimeter. Net genoeg om geen natte voeten te krijgen. Rietsnijden is een winterklus en ginder ligt het eerste riet al opgebost langs de waterkant. Nog net is de voorste ronding van een rietschuit te zien. 

  ’s Zomers is het hier een vogeleldorado en mogen roerdomp, purperreiger, zilverreiger, snor, lepelaar, verschillende bos en rietvogels en zelfs het baardmannetje zich hier uitleven.

  Een honderdtal kieviten boven mij doet moeilijk over het kiezen van een richting; naar noord of toch naar zuid. Uiteindelijk vliegen ook zij eensgezind richting nieuwjaar.”

  Ook namens Sjaak, goede feestdagen!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.