Home / malik azmani uit dalfsen tiende op vvd lijst

malik azmani uit dalfsen tiende op vvd lijst

Azmani werd politiek actief in Ommen, waar hij in 2010 begon als raadslid. Dat zelfde jaar werd hij ook Tweede Kamerlid voor de VVD.

Sinds 2012 is hij woordvoerder Immigratie, Asiel en Integratie. Onderwerpen die met name sinds de verhoogde asielstroom naar Nederland in 2015, niet meer weg te denken zijn uit het politieke en maatschappelijke debat.

“Mensen maken zich terecht zorgen. Blijft Nederland het Nederland zoals we dat kennen, of gaat het veranderen onder druk van grote groepen nieuwkomers? Ik heb het als mijn plicht gezien daar niet alleen iets van te vinden, maar er ook iets aan te doen”, aldus Azmani, refererend aan het asiel-plan dat hij in maart 2015 presenteerde en wat veel stof deed opwaaien.

Regio Kamerlid
“Maar”, zegt hij, “ik ben niet alleen woordvoerder op mijn portefeuille, ik ben bovenal een regio Kamerlid. Woordvoerderschappen kunnen veranderen, de plek die je thuis noemt niet. Als Kamerlid uit de regio Zwolle kun je in ‘Den Haag’ invloed uitoefenen op onderwerpen die hier voor ons belangrijk zijn: goede bereikbaarheid over weg, spoor en water, ondernemers de ruimte geven om te ondernemen zodat meer mensen een baan kunnen vinden, maar ook wanneer het gaat om veiligheid en de zorg.” Als meest recente voorbeeld van verbinding tussen de regio en ‘Den Haag’ noemt hij de inzet van de VVD voor geld ter verbreding van de N50 bij Kampen. 

Lees ook

Aanvragen mantelzorgwaardering 2021

Gemeente Dalfsen waardeert inzet van de mantelzorgers met ‘Mantelzorgwaardering 2021’ DALFSEN – De gemeente Dalfsen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.