kleine evenementen kunnen geld vragen bij provincie

  De regeling is onderdeel van het provinciale Evenementenbeleid 2017-2019. Overijssel stelt dat kleinere evenementen de lokale saamhorigheid versterken en van Overijssel een aantrekkelijke provincie maken.

  Organisatoren van bestaande kleinere cultuur- en sportevenementen kunnen vanaf 23 januari tot en met 20 februari 2017 een aanvraag indienen voor een financiële ondersteuning van maximaal tien mille per evenement. De bijdrage is bestemd voor de voorbereiding en uitvoering of voor de verbetering van het evenement.

  Wel in aanmerking
  Evenementen met een onderscheidend en vernieuwend karakter en regionale potentie komen in aanmerking voor de ondersteuning. De evenementen moeten breed gedragen worden door de lokale samenleving en aansluiten bij een profiel van de streek. Het gaat om evenementen met een minimale begroting van 20.000 euro per jaar.

  Niet in aanmerking
  De volgende evenementen kunnen geen subsidie aanvragen: een kermis, circus, beurs, congres, carnavalsoptocht, braderie, week-, jaar-, streek-, vrij- en beestenmarkt, buurt-, wijk- of dorpsfeest, fair en rommelmarkt, koopzondag, Sinterklaasintocht, kerstmarkt of een Nieuwjaarsduik, dancefestival, molendag en openmonumentendag, koningsdag, 4 meiherdenking, demonstratie of workshop, concert of voorstelling, planten- en dierenshow/toernooi.

  Organisatoren kunnen online een aanvraag indienen. Het gaat om een tenderregeling. De aanvragen worden door een onafhankelijke adviescommissie getoetst op verschillende criteria. Per criterium kunnen punten verdiend worden. Evenementen met de meeste punten krijgen een subsidie tot dat het subsidieplafond bereikt is. Bij een gelijk aantal punten vindt de verdeling van het restbedrag plaats via loting.

  Ribs & Blues
  Overigens kunnen ook enkele grote evenementen aanspraak maken op subsidie. Het evenement moet dan wel beeldbepalend of potentieel beeldbepalend zijn. Zo komt Ribs & Blues in aanmerking voor een bijdrage van maximaal 40.000 euro.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.