kerk speelt sleutelrol in aankomst sint in vinkenbuurt

  Sint was moe geworden en had het koud, helemaal terug naar het pietenhuis was hem te ver. Maandagmorgen 5 december moest hij immers weer naar Vinkenbuurt afreizen om de kinderen van obs Vinkenbuurt weer te zien.

  Sint bedacht zich geen moment toen hij het knusse en bovenal warme kerkje zag staan. Klopte aan de deur, de deur opende zich en hij kroop lekker warm tegen de kachel aan op een paar zachte stoelkussens.

  De Pieten waren ‘s ochtends in Vinkenbuurt gearriveerd zonder Sint natuurlijk. De hele nachtroute hadden ze nagefietst en nagereden met een snelle scooter, geen spoor van de Sint… De koster van de kerk, die haar maandagochtend schoonmaakronde deed, keek vreemd op toen ze met de stofzuiger in de hoek van de kerk tegen een diep slapende Sint aan liep.  Sint sliep nog als een blok. Buiten waren de kinderen al samen met de pieten aan het zoeken naar de Sint.

  Sint verklaarde zijn ongewone overnachtingsadres simpel: “Ik had hier afgelopen woensdagnacht al mijn vlag aan de toren geknoopt zodat de pieten het knusse kerkje gemakkelijk terug zouden vinden.” Die vlag was donderdag met een hoogwerker door juf Chantalle uit de toren gehaald op aanraden van de kinderen…. want de bus van de pakjes piet verloor rijdend door het land steeds vlaggetjes.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.