jos gaat los supermarkt

  Met of zonder uw welnemen wil ik terugblikken op het gedrag van de boodschappen doende mevrouwen in Dalfsen en naar ik gemakshalve aanneem in het gehele Vechtdal. De goeden niet te na gesproken, maar uw gedrag in de supermarkt is vaak stuitend. Wij, de boodschappen doende mannen hebben daar veel last van.

  Wat is het geval. Het geval is dat u boodschappen doen ziet als een gezellige sociale bezigheid. Met andere boodschappen doende mevrouwen neemt u tijdens het winkelen de plaatselijke politiek door. En kom ik er ongevraagd achter dat er met uw buren ook van alles mis is. U hebt ondertussen niet in de gaten dat u met uw karretjes (waar overigens de meest ongezonde zoete en vette versnaperingen voor uw geliefde koters en dierbare echtgenoot prominent bovenop liggen, maar dit terzijde) de doorgaande wegen van de supermarkt blokkeert.

  U krijgt het steeds voor elkaar om uw winkelkarretje bij de karnemelk neer te zetten, nét als ik karnemelk moet hebben. U bent dan al meters verderop aan het zoeken naar geschikte kaasjes voor het kaasplankje, of naar biologisch verantwoorde glutenvrije kattenbrokjes, maar uw karretje zorgt bij het zuivelschap voor een bron van ergernis. En niet alleen bij de karnemelk. Natuurlijk kan ik gaan klagen bij het winkelpersoneel, maar dat durf ik niet. Als ik ergens een zwak voor heb, dan zijn het de geweldige winkelmeiden die met een allervriendelijkste glimlach uw geneuzel over ‘wat-we-vandaag gaan-eten-en-hoe-ik-dat-klaar-maak-en-wat-er-echt-(niet)-in-hoort’ moeten aanhoren.

  Lieve moeders (Ik ben nu weer tot bedaren gekomen…) als u belooft om het nieuwe jaar een ietsje-pietsie rekening te houden met de boodschappen doende man, dan beloof ik om tijdens het boodschappen doen wat minder chagrijnig te kijken. Daar krijg ik ook klachten over.
  Zullen we de supermarkten van Dalfsen even doornemen? Bij de Aldi kom ik omdat ze als enige brood hebben met meer volkoren en minder zout. Lastig is het smalle pad tussen de wisselende manufacturen en de voorgebakken broodjes. Midden in dat pad staan pilaren en de ene keer kun je aan beide kanten passeren en de andere keer kom je hopeloos vast te zitten.

  Bij de Jumbo heb je daar geen last van. Daar heb je wel weer zo’n stom koffiehoekje hetgeen de doorstroming niet bevorderd. Lekker en goedkoop zijn de verse pizza’s. Irritant is de schreeuwerige buitenreclame ‘dat ze de goedkoopste van Dalfsen zijn.’ Want dat zijn ze niet. Ze hebben wel Krentjebrij en muntvrije winkelwagentjes, da’s wel weer prettig.

  Albert Heijn heeft de mooiste winkel met brede gangpaden en heel veel speciaal biertjes. En die slijterij is natuurlijk ook handig. Maar ja, dat heb ik dan weer, ik ben eind oktober jongstleden gestopt met drinken. Net nu de bockbiertjes in de aanbieding zijn… Omdat dit wel héél erg zielig is, heb ik besloten om alleen alcoholische drankjes te consumeren tijdens feestdagen.

  Het liefst doe ik de boodschappen bij de Lidl. Irritant daar is die juffrouw die via de geluidsinstallatie niet alleen laat weten dat kassa 3 open gaat, en ons geruststellend maar volkomen overbodig meedeelt: ‘U kunt uw boodschappen alvast op de band leggen.’ Dat snap ik toch zelf ook wel! Maar ik kom er graag. Niet alleen omdat ze goedkoop zijn, maar om Nikita. Kent u haar? Dat kleine pittige zwartharige knappe winkelmeisje? Ik heb de eer en het grote genoegen om Nikita uit te roepen tot winkelmeisje van het Vechtdal in 2016 en ook alvast voor 2017. Altijd goed te passe en zij zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat ik de supermarkt weliswaar chagrijnig binnenkom, vanwege voornoemde mevrouwen, maar met een stralende glimlach weer verlaat.

  Ik wens haar in het bijzonder, maar iedereen waarover ik hierboven niet zo aardig was, bijzondere mooie dagen en warme nachten toe. En ik zal proberen om wat vriendelijker te kijken als ik weer eens niet bij de karnemelk kan.
  Jos Jansen

  jjansen49@home.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.