Home / jos gaat los discriminatie

jos gaat los discriminatie

Tegenwoordig beginnen de jongelui op 12-jarige leeftijd al te puberen, maar toen ik in 1961 12 jaar werd wist ik niet beter dan dat je een plasser alleen had om mee te plassen. Dankzij onder meer het prachtige blad ‘De Lach’ en misschien verkeerde vriendjes bleek mij later dat je er ook hele leuke dingen mee kan doen. Het zou te ver voeren om u hier kond te doen van mijn toenmalige seksuele uitspattingen, maar ik wist al spoedig dat ik deze geneugten met niemand zou gaan delen. Het heeft mij aan niets ontbroken hoor, ik heb diverse dames (met veelal lastig te openen bh bandjes) het hof mogen maken en zelfs in een onbezonnen moment drie maanden vaste verkering gehad, maar was zielsgelukkig als ik weer alleen door het leven kon gaan.

U kent Appe niet, maar die zei altijd de wijze woorden: ‘Het git allemaal van oe drinktied af.’ In het gewone dagelijkse leven heeft het niet samenleven voor- en nadelen. Nadeel is dat je nogal gediscrimineerd wordt. Kent u het blad Spoor? Abonnementhouders van NS krijgen dat blad gratis. In Spoor staan exclusieve aanbiedingen met extra voordeel. Zo goed als alle aanbiedingen zijn echter voor twee of meer personen. Er stond een mooie driedaagse reis in naar Londen. Maar het was onmogelijk om te boeken voor één persoon.

Voor alleenstaanden is het nagenoeg onmogelijk geworden een huis te kopen in de grote steden, dit vanwege hun scherp oplopende prijzen en het snel afnemende aanbod van woningen. Dat heb ik niet van mezelf, maar zo constateert de Nederlandse Vereniging van Makelaars.
Een alleenstaande met een salaris van 40 duizend euro, betaalt vijfduizend euro meer belasting dan een koppel dat samen een net zo hoog inkomen heeft. Als tweeverdieners ook gebruik maken van kinderopvang, loopt het verschil op tot 16 duizend euro.

Ook hier in het mooie rustieke Dalfsen is sprake van discriminatie. Als meneer en mevrouw Pietersen van hiernaast door de plaatselijke Pizzeria twee mozzarella pizza’s laat bezorgen, dan betalen zij daarvoor totaal 15 euro. Als ik één pizza laat bezorgen dan dien ik 10 euro te betalen.

Maar ik moet niet klagen. Ik kan ongestoord een dutje doen of een bad nemen, als ik daar zin in heb. En als ik dat zou willen, kan ik ongestoord naar de TV kanalen 792 t/m 796 kijken. En dat kan meneer Pietersen niet!

En deze mag u ook nog even meenemen: Een vrijgezel is misschien een even grote idioot als een gehuwde man, maar het wordt hem niet iedere dag gezegd.

Jos Jansen

jjansen49@home.nl

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.