jonge ondernemer begint aan horecadroom in ommen

  Na een complete make-over van voormalig Café De Zaak is sinds mei 2016, aan de Markt 12 in Ommen, De Vrienden gevestigd. Een restaurant/bar met, volgens ondernemer Strating: “Een frisse kijk op hoe de horeca tegenwoordig moet zijn”. Uitleggen wat zijn bedrijf inhoudt is niet moeilijk, “maar bijna niet op één pagina te doen. De Vrienden is iets wat al een hele tijd in mijn hoofd zit en nu eindelijk werkelijkheid is. Een combinatie tussen uiteten en uitgaan is iets wat tegenwoordig kan en mag. Gasten gaan steeds meer niet alleen maar voor een hapje de deur uit, maar voor een avond uit met eten én drinken. Het gaat om de beleving.”

  Het bedrijf heeft dus twee focusgebieden, namelijk: uiteten en uitgaan. Op het gebied van uiteten is het een restaurant met een nieuw concept in de regio. Strating legt zijn concept uit: “Onze visie van uiteten is vers, puur, ambachtelijk en gastvrij. Deze steekwoorden worden alleen maar belangrijker in de horeca. Vriendelijke oplettende bediening die inspeelt op de wensen van de gast is wat men bij ons kan verwachten. Alle producten die we vers kunnen inkopen, krijgen we ook daadwerkelijk vers geleverd door verschillende lokale, ambachtelijke bedrijven. Zo werken we bijvoorbeeld nauw samen met de plaatselijke Keurslager Veltmaat die naar onze wensen alle steaks levert en Sis & Bro Bakery die zorg draagt voor onze burgerbroodjes. De omschrijving van de kaart is Steaks, Fish & More. Vier soorten steaks, vier soorten vis en onder andere een vegetarische Flammkuchen en malse spareribs. Allemaal vers en van geweldige kwaliteit voor een toegankelijke prijs.”

  De andere helft van De Vrienden is uitgaan. Hiermee is de jonge ondernemer niet onbekend. Elf jaar lang heeft hij op contractbasis door heel het land gedraaid als DJ en heeft dus veel gezien. “Café Beurs Rotterdam, De Swetser Heerenveen, Time-Out Gemert, Club Panama Amsterdam en als kers op de taart in Poppodium 013 Tilburg. Voor 3500 mensen draaien tijdens oud & nieuw. Dat was zo geweldig! Omdat ik zag welke aspecten belangrijk zijn voor een goede avond stappen, hangt er in De Vrienden een compleet nieuw licht- en geluidssysteem, staat er elke zaterdag een top DJ en hebben we goede gezellige mensen achter de bar die zorgen dat de avond goed verloopt. We geven het complete plaatje!”

  De Vrienden is tijdens het zomerseizoen elke dag vanaf 11.00 uur geopend en buiten het seizoen op woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.